cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Esquerra de Menorca: «39 immobles de l'illa que eren de tots es varen immatricular per part de l’Església catòlica i cap d’ells està al llistat de l’acord»

Esquerra de Menorca veu amb preocupació l’anunci del passat 24 de gener d’un possible acord entre el Govern espanyol i l’Església catòlica sobre les immatriculacions.

«Volem recordar que en el 2019, Esquerra de Menorca va organitzar una jornada a Maó per sensibilitzar sobre aquesta situació, d’impropiació il·legal per part de l’Església catòlica de béns immobles portant a Menorca els portaveus de la Plataforma 'Recuperando' que fa 15 anys que fan feina en aquest camp», han explicat.

Esquerra remarca que les immatriculacions són «inconstitucionals i a més, una situació inimaginable a països catòlics del nostre entorn, com França o Portugal, però a més hem de recordar, que aquest fet, ha estat condemnat pel Tribunal Europeu dels Drets Humants».

Per això, creuen necessari continuar fent feina des de les administracions, municipals, autonòmiques i estatals per «recuperar el que és patrimoni públic, és a dir de tots».

A Menorca, destaquen, un total de 39 immobles que eren de tots, es varen immatricular per part de l’Església catòlica i cap d’ells està dins el llistat de l’acord. «Volem recordar també que aquesta apropiació suposa descapitalitzar els béns públics que eren de tots i que ara només aporten beneficis a l'Església catòlica. Hi ha el fet afegit que molts d'aquests edificis són Béns d'Interès Cultural pels quals el Bisbat cobra, a més, ajudes públiques».

Esquerra de Menorca pensa que és «de justícia» revertir aquest procés i que les administracions puguin tornar a tenir la titularitat d’aquests béns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.