nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

El judici per l'extradició de Valtònyc s'haurà de repetir

Josep Miquel Arenas, Valtònyc, no s’ha pogut deslliurar definitivament de l’euroordre dictada en contra seva per part de l’Audiència espanyola, que el reclama per la condemna a tres anys i mig de presó. El Tribunal de Cassació de Brussel·les ha ordenat la repetició del judici arran del recurs de la fiscalia belga, segons el que ha avançat l’ACN i ha confirmat VilaWeb.

L’alt tribunal belga ha demanat revisar la sentència que va emetre el Tribunal d’Apel·lació de Gant, que el passat 28 de desembre va rebutjar el lliurament a l’estat espanyol del raper mallorquí, condemnat per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. En concret, el Tribunal de Cassació avala ara la decisió de refusar el lliurament per enaltiment del terrorisme i amenaces, però ha anul·lat la sentència en relació amb el delicte d’injúries a la corona. L’advocat de Valtònyc, Gonzalo Boye, ha destacat justament el fet que quedi totalment descartat el lliurament per enaltiment del terrorisme o amenaces.

De fet, el delicte que s’ha de tornar a jutjar, el d’injúries a la corona, no existeix en la legislació belga. Assenyalava que sí que hi havia una llei belga d’insults al rei, que datava de 1847 i imposava penes de fins a tres anys de presó. Però el mateix tribunal va tenir dubtes sobre l’aplicació d’aquest delicte, i va consultar-ne la legalitat al Tribunal Constitucional, el qual va dictaminar que era inconstitucional perquè no respectava la llibertat d’expressió i contravenia el Conveni Europeu de Drets Humans. D’aquesta manera, el Constitucional belga va tombar la llei i alhora va trencar la doble incriminació a Bèlgica i a l’estat espanyol que hauria permès l’extradició per aquest delicte.

La notícia és un revés per a Valtònyc, però no significa pas que se n’activi l’extradició, sinó que caldrà repetir el judici al tribunal de Gant que ja havia rebutjat l’euroordre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per repetas que so, fa mes de 2 anys

Ah, ah, ah, el fatxum eÑarro encara busca una nova rebolcada judicial, doncs, au, ben prompte la tendreu servida, en tot els morros ! XD



N´hi ha que no aprenen mai !
Qui són ?
Els fatxes eÑarros !

Valoració:2menosmas
Per No ho sé, fa mes de 2 anys

@Bo d'arreglar. No dubtaren tant, en amnistiar als franquistes que havien assassinat i torturat a persones, com ara se dubta de fer-ho als que han comès els "crims" de posar urnes, o de dir veritats cantant.
O els antics eren més valents i els nous son més covards, o vice-versa.

Valoració:2menosmas
Per ..., fa mes de 2 anys

¿No queríais "justicia europea? Ahí la tenéis

Valoració:-1menosmas
Per Hi ha coses que no s' entenen, fa mes de 2 anys

Ara que a Bèlgica s'ha eliminat el delicte d'injúries a la corona, encara serà més difícil que Valtònyc surti culpable.
És increible, que una cançó doiuda hagi duit tot aquest desplegament jurídic i policial que ha fet que un jove que no havia comès cap delicte, hagués d'exiliar-se lluny de la seva família i dels seus amics. Però que per contra, hi hagués, dos atemptats terroristes, que costaren la vida a setze persones innocents amb centenars de ferides, i que Audiència Nacional espanyola donàs ordres de que no s'investigàssin aquests atemptats.



Valoració:10menosmas
Per per voltros, fa mes de 2 anys

Bo d'arraglar. ¡¡¡Itant!!!. Que se lo queden para siempre.

Valoració:-7menosmas
Per Bo d'arreglar, fa mes de 2 anys

És ben bo de fer, que el govern de Madrid més d'esquerres de la història aprovi l'amnistia i llestos. Segur que ho faran, no hem de patir.

Valoració:11menosmas
Per mallorquín, fa mes de 2 anys

que no, que es otra inocentada...

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente