cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

El PP diu que ha aconseguit que el castellà sigui llengua vehicular a la nova Llei d'Educació

La delegació del Partit Popular espanyol a les Balears ha emès un comunicat en el qual reivindica que ha aconseguit «incorporar de moment 70 esmenes a la llei balear d'Educació», entre les quals la que garanteix «les dues llengües oficials com a llengües vehiculars en l'ensenyament».

El portaveu del PP al Parlament, Toni Costa, celebra que «les nostres esmenes presentades han permès millorar el text de la llei». En aquest sentit, el portaveu popular destaca que «s'hagi incorporat el castellà com a llengua vehicular, l'ús de les modalitats lingüístiques a les aules o que s'hagi suprimit el concepte immersió, encara que a la pràctica encara li deixa la porta oberta».

Precisament, aquest és un dels punts pel qual el portaveu del partit dretà lamenta que encara no es pot donar suport a la llei. «Encara que celebrem que s'inclogui el castellà com a llengua vehicular, la llei deixa la porta oberta a la immersió en no posar cap mínim en castellà, la qual cosa va en contra de l'última sentència del Suprem i que pot traduir-se en un degoteig de sentències en aquells centres que apliquin la immersió», assenyala Costa. «No demanam res diferent al que ja està fent el propi PSOE» al País Valencià, ha afegit.

També es mantenen les diferències sobre qüestions com les reivindicacions de l'escola concertada, la 'lliure elecció' de centre, la concertació de l'educació de 0 a 3 anys o l'atenció a nens amb necessitats especials, que ara com ara no han estat incloses en el text de la llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

@Nofret. El PSOE també forma part del que tu anomenes forces espanyolistes. Ja li va prou bé al PSIB-PSOE menysprear el català sempre que pot. Verem n'Armengol a Eivissa com vexa la seva pròpia llengua, per a vergonya de tots els Illencs. Què es pot esperar d'ells, sinó...

Valoració:3menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-Quin mal de ventre que peteixen els Peperos amb el la llengua del imperio,...quant se n´adonaràn que el castellà en els països catalàns s´aprent encara que ún no vulgui.

Valoració:11menosmas
Per I pensar en català, fa mes de 2 anys

Si volem... perquè hi ha el dret de callar

Valoració:6menosmas
Per nofret, fa mes de 2 anys

Molt malament per part del PSOE que per evitar conflictes claudica permanentment front a les forces espanyolistes.

Valoració:8menosmas
Per Son uns selvatges, fa mes de 2 anys

No tenen vergonya. Procurem que l'Anglès se mengi el Castellà, emprant-lo tant com poguem, quan no sigui possible parlar en Català. A veure si també son capaços de prohibir-lo i de quedar devant de la comunitat política internacional, com els selvatges que son.

Valoració:8menosmas
Per I el Govern de Sanchez, fa mes de 2 anys

Si és ver el que diu aquest home no ho ha aconsrguit el PP tot sol, ho han aconseguit ells i el Govern de Sanchez que els han aprovat les esmenes.

Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente