algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Trapero, destituït com a cap dels Mossos d'Esquadra

El conseller d'Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha destituït el major Josep Lluís Trapero, com a cap dels Mossos d'Esquadra.

El substituirà el comissari Josep Maria Estela, actualment cap de la regió policial de Tarragona.

Des del primer moment que ERC va agafar el relleu a la Conselleria d'Interior a Junts, els nous responsables varen dir que no volien que Trapero continuàs al capdavant dels Mossos.

El que no quedava clar és quan el conseller es decidiria a fer-ho, i si el substituirien pel comissari Eduard Sallent, que era la proposta del director general de la Policia, Pere Ferrer.

Major durant uns quants mesos del 2017

Trapero, que va ser comissari en cap del 2013 al 2017, va ser nomenat major dels Mossos l'abril del 2017, i ho va ser fins a finals d'octubre d'aquell any, en què va ser destituït en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a les institucions catalanes.

Llavors ja havia estat cridat a declarar a l'Audiència Nacional davant la jutgessa Carmen Lamela, que el va processar acusat de sedició.

El judici es va fer a principis del 2020 amb Trapero acusat de rebel·lió per la Fiscalia, que li demanava 11 anys de presó.

Absolució i reincorporació

A causa de la pandèmia, el judici es va haver d'ajornar uns mesos, i la sentència no va arribar fins a l'octubre i va ser absolutòria.

Durant aquest judici, i també en el judici del procés, Trapero va afirmar que en cap moment es va plantejar que els Mossos es desmarquessin de la legislació espanyola.

També que tenia un pla per detenir el president Carles Puigdemont i membres del govern si es declarava la independència.

Poc després de fer-se pública la sentència, el conseller d'Interior de llavors, Miquel Sàmper, li va oferir tornar a assumir la direcció dels Mossos, cosa que Trapero va acceptar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa mes de 2 anys

"Bueno, pues molt bé, pues adiós".

Valoració:2menosmas
Per Amb tot el que va dir al judici, és el que toca, fa mes de 2 anys

És normal que el destituesquin, després de tot el que va declarar contra Puigdemont i contra tots els polítics que formaven part del govern de la Generalitat, en aquells moments, en el judici als que organirzaren el Procés d'Independència de Catalunya...
Se li va tornar el càrrec en un principi, perque l'havia destituit el govern de Rajoy, amparat en el 155. Però una vegada recuperada l'autonomia i anulada l'aplicació d'aquest article, no hi ha cap motiu perque dirigesqui els Mossos d'Esquadra un senyor al que se li ha perdut tota la confiança.

Valoració:3menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-¿.....?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente