nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Sus al 14è Congrés del PSIB-PSOE que pretén refermar el lideratge d'Armengol

El 14è Congrés del PSIB-PSOE que es desenvolupa aquest cap de setmana a la Fàbrica Ramis d'Inca, amb el lema 'Som present, feim futur', s'ha iniciat formalment al voltant de les 10.00 hores d'aquest dissabte, amb l'elecció per assentiment del plenari de la Mesa, que presideix el batle de Palma, José Hila.

Hila ha pronunciat unes paraules després de la seva elecció, assenyalant que s'està davant un Congrés «de valors, projectes i esperances compartides»; així com «d'unitat, fortalesa i lideratges clars i consolidats».

«La unitat i la fortalesa s'han demostrat elements necessaris per a sortir de la crisi, perquè que diferent hauria estat si durant la pandèmia hagués governat la dreta», ha precisat Hila, qui ha posat en relleu «la serietat i capacitat de donar solucions dels socialistes».

Així, ha dit que «el del PSOE és un projecte intergeneracional, de futur, que es recolza en els valors de justícia social, igualtat i llibertat, la de veritat, que només es pot aconseguir lluitant contra la desigualtat». «Llibertat sense igualtat no és llibertat», ha posat l'accent Hila, qui ha sentenciat que «el futur espera als socialistes».

Després de les paraules del president de la mesa, ha intervingut el batle d'Inca, Virgilio Moreno, qui ha donat la benvinguda a la Ciutat als assistents i ha destacat el 85 aniversari de l'agrupació socialista d'Inca.

A més, a la inauguració del Congrés han intervingut el secretari general de CCOO Balears, José Luis García, i el d'UGT a les Illes, Lorenzo Navarro.

García ha valorat, durant la seva intervenció, «el diàleg social» dels representants socialistes de les Balears. Si bé, ha plantejat una sèrie de reivindicacions, com ara «fugir de la precarietat i de l'estacionalitat abusiva; polítiques a nivell estatal, perquè hi hagi una reforma laboral, i trencar amb un determinat model turístic».

També, Navarro ha valorat «el diàleg social i la presa de decisions fruits de l'acord». Entre les seves reivindicacions, ha destacat «reduir la temporalitat, que implica derogar la reforma laboral».

A la inauguració del 14è Congrés, finalment, han intervingut el secretari general de les joventuts socialistes de les Balears, Ares Fernández, qui ha assegurat «tenir moltes ganes i il·lusió de continuar treballant per a millorar la vida de la ciutadania de les Balears i a ser mur de contenció de l'extrema dreta, a la qual cal combatre»; el ministre de Presidència, Félix Bolaños, i la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marc, fa mes de 2 anys

Quina paròdia més sinistra! Monàquics, neoliberals i espanyolistes respulsius! O maldat o ignorància!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente