algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
14°

La justícia europea reafirma que Puigdemont, Comín i Ponsatí no poden ser detenguts i, per tant, no els retorna la immunitat

191293

El Tribunal General de la UE ha deixat clar en la resolució sobre la petició de mesures cautelars de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí perquè els retorni provisionalment la immunitat que les euroordres estan suspeses i que no es poden executar. El vice-president del TGUE no concedeix les mesures cautelars de retorn de la immunitat mentre no es resolgui el procediment principal al TJUE contra el suplicatori aprovat pel Parlament Europeu; considera que no cal, ja que les euroordres han restat suspeses, com ja havia indicat l'advocada de l'Estat espanyol l'estiu passat.

Aquesta resolució és la resposta que dona l’alt tribunal europeu a la petició que va fer la defensa dels eurodiputats de concessió de mesures cautelars arran de la detenció de Puigdemont a l’Alguer i la pretensió del Tribunal Suprem espanyol d’extradir-lo. El TGUE ja havia dit en una resolució del 30 de juliol d’enguany que les euroordres contra ells restaven suspeses fins que no es resolguessin les qüestions pre-judicials presentades per Llarena al Tribunal de Luxemburg sobre els criteris pels quals acceptar o desestimar precisament l’execució de les euroordres. El tribunal fa servir els mateixos arguments que al juliol, però ara reafirmant-los i deixant-los més clars; i amb un criteri absolutament contrari a l’expressat pel Suprem per a justificar l'intent d’extradició de Puigdemont quan fou detingut a Sardenya.

En la nova resolució, el vice-president del TGUE recorda que l'estiu passat ja van dir que res no permetia de considerar que les autoritats judicials belgues o d’algun altre estat membre poguessin executar les ordres de detenció europees dictades contra els diputats i lliurar-los a les autoritats espanyoles. Per això no veia cap risc de perjudici «greu i irreparable» que justifiqués la concessió aleshores de les mesures cautelars. Afegeix que el tribunal espanyol era al cas d’aquest efecte suspensiu de les euroordres, i que els efectes de la suspensió «són vinculants per a les autoritats nacionals competents, incloses les judicials, sense necessitat de decisió específica per part seva».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

@que torni, doncs miri poder venir poden fer-ho, ho ha deixat ben clar el TGUE, son Europarlamentaris, la seva sortida en pla xulet pisicines es propia de gent que pensa poc i envesteix molt, 9 de cada 10 segons Machado, si torna la caverna judicial els detendria i miri sap que aixó la UE no ho podría avalar, ha llegit el TFUE i el TEU, doncs les primeres consecuencies podrien esser sancions a Espanya, no deixar-la participar en res i el pitjor, perque molts d'espanyolets del grup de patrioterisma d'opereta bufa també rebrien si la UE, que ho pot fer perfectament es nega a enviar un sol duro a ESpanya, cosa que be podria ocorrer en aquest cas que està vostè demanat. Si vol pagar ho faci votè, i per opinar del que es desconeix pot anar a l'escola. De totes formes sàpiga que de moment la justicia espanyola no ha guanat ni tan siquiera una vegada davant els tribunals europeus. I com que a més s'ha demostrat que son trampossos, no ho tendra gens fàcil tornar a enganyar als que si actuen com a jutges i no com a politics amb toga judicial. I miri no li està diguen un indempendentista, perque no ho soc, al manco per el moment, pero aquest país ja comença a pareixer a alguns altres. Recorda fa molts d'anys quant La Trinca cantava "Africa comançe a le Pirinee"? Ido ja es bastant evident

Valoració:1menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

@que torni:Una cosa es tenir pebrots i l´altre ser un babau.Com per venir a Espanya,un país de pandereta A veure si en Llarena i tota la púrria de l´estat espanyol tenen els pebrots de portar-lo.

Valoració:2menosmas
Per Tararíííí, fa mes de 2 anys

El silenci dels mitjans de comunicació espanyols ÉS AIXORDIDOR i els delata.
Sense que ho reconeguin tenen UNA GRAN VERGONYA, que si el resultat fos del seu agrad estarien fent festa cada dia. Però, ara, no se´ls sent ni respirar. Estan noquejats per la sensatesa del TGUE, i ells no ho poden païr, ferits com estan en el seu orgull més íntim.
Per tot, representa una gran plantofada a la cara del feixistam el més ranci i intransigent d´Ñ.
I ara, que sonin els clarins de festa en totes les places: està per venir una segona ronda de desencisos per a Ñ, i no tardarà pas gaire.
Atención !

Valoració:3menosmas
Per No tenen remei !, fa mes de 2 anys

On no tenen els pebrots, encara que vagen vestits amb toga, és en cap lloc del ñordistán eñero que ni tan sols pugan rascar la persona dels exiliats catalans. La bilis rabiosa que es destil-la a Ñ és verinosa per a els mateixos fatxes. I com els cou que no pugan ni tan sols tocar-los ni un pél !
I com se´ls va ulcerant el seu interior de tant impotents i rabiosos com es senten !

Valoració:3menosmas
Per que torni, fa mes de 2 anys

Ido, que vengui a Espanya. Mem si te ets "pebrots" suficients.

Valoració:-5menosmas
Per arrrrrrrr !, fa mes de 2 anys

Cada pic tenc més dubtes de que el tal Llarena en son dia aprovàs per a d´aspirar a "furriel pachanga de cuartel".

Valoració:1menosmas
Per Catalunya sencera, fa mes de 2 anys

"Per anar bé necessitaríem un sol president [MHP Carles Puigdemont] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president [MHP Carles Puigdemont]. Un president [MHP Carles Puigdemont] per al País Català. El President [MHP Carles Puigdemont] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral."
"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981Els claudàtors són meus, naturalment.
Visca la República catalana! (UNA SOLA república de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Valoració:3menosmas
Per tanta cara es mereix un poc d´atenció ! no ?, fa mes de 2 anys

Vinga Llarena, prepara´t la cara que està a punt d´arribar-te una altra hòstia de proporcions gegantines !

Valoració:5menosmas
Per Segurament continuarà insistint, fa mes de 2 anys

Me jugaria un sopar a que Llarena encara intentarà una altra jugada, per dur-s'en a Puigdemont cap a Madrid.
Aquest caparrot no entén res del que li diuen des dels tribunals europeus, perque està obssessionat en aplicar les lleis franquistes sigui com sigui.
Els jutges que fan bé la seva feina, que son bons professionals, no fan aquests disbarats, però en aquesta persona. li pesen més les seves idees polítiques que la seva deontologia.

Valoració:7menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Molt poc a poc, però s'estan adonant del desastre de la justícia ñola.
Gràcies als exiliats!!!

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente