algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

El PSIB-PSOE plantejarà el seu 14è Congrés com un «espai de participació i diàleg» amb una programació dirigida al debat d'idees i propostes

El 14è Congrés del PSIB-PSOE, que se celebrarà els dies 27 i 28 de novembre a la Fàbrica Ramis d'Inca, pretén erigir-se en «un espai de diàleg, debat i intercanvi d'idees obert a tota la militància i simpatitzants del partit».

És per aquest motiu que, segons ha indicat el partit aquest dissabte, «s'està treballant en una programació complementària a l'ordre del dia oficial del Congrés per obrir el projecte socialista i apropar-lo a tothom que participi d'aquesta cita».

Així, s'estan organitzant un seguit de ponències i xerrades sobre temes de marcat «ADN socialista» i qüestions que «preocupen la ciutadania», tot amb l'objectiu de situar ben al centre de la cita el debat sobre el projecte polític del partit per a les Illes Balears de la pròxima dècada.

Segons han explicat, d'una banda, es preveu la realització d'una sèrie de col·loquis, que es duran a terme en la sala del plenari. Es tracta de ponències en format conversa i que convidaran a una «reflexió més pausada i profunda» sobre temes transversals, com és el cas dels valors per a la societat del segle XXI o la transició justa.

D'altra banda, s'han planificat un seguit de diàlegs, de menor durada i de caràcter més informal, en els quals dos experts sobre un tema dialogaran sobre qüestions més concretes, com per exemple el paper d'Europa, el dret a ser de totes les persones o l'abolició de la prostitució.

Finalment, s'ha previst un tercer format, titulat 'masterclass', que fa referència a xerrades breus sobre temes molt concrets d'actualitat i «en format més íntim. Tant els diàlegs com les 'masterclasses' es realitzaran en la zona d'activitats complementàries i són formats pensats principalment per als convidats i convidades, ja que es realitzaran paral·lelament a les comissions.

A més d'aquestes ponències, durant els dos dies de Congrés els participants trobaran a la Fàbrica Ramis espais temàtics dedicats als valors socialistes, com el feminisme i la igualtat o els drets LGTBI, o als projectes del partit, com l'arxiu històric o la seu virtual 'Miracle!', a més de comptar amb un espai de televisió en directe que emetrà de manera interrompuda a través del canal de Youtube del PSIB-PSOE al llarg dels dos dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.