bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
10°

El Pi aconsegueix que el Parlament aprovi que les contractacions que es licitin es facin amb el màxim de lots possibles i la PIMEM ho celebra

190541

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual es reclama a les administracions públiques que les contractacions que es licitin es facin amb el màxim de lots possibles a fi d'afavorir la lliure concurrència i la participació del màxim d'empreses, especialment la participació de les empreses de les Illes.

La iniciativa, presentada pel Grup El PI-proposta per els Illes Balears, demana al Govern que tot l'esforç inversor previst en el Pla d'Inversions Estratègiques es liciti a través del màxim de lots possibles i així afavorir la lliure concurrència.

Així mateix, sol·licita a l'Executiu, als consells insulars i a la resta d'administracions públiques que introdueixin en els plecs dels contractes públics clàusules que penalitzin el pagament endarrerit als subcontractistes per l'empresa adjudicatària de factures, així com qualsevol altre incompliment de la normativa aplicable.

Finalment, amb la PNL es reclama elaborar una guia de bones pràctiques per al foment de l'accés de les petites i mitjanes empreses a la contractació del sector públic de les Illes, a fi de fomentar l'accés a la contractació pública de les administracions.

En la seva intervenció, el portaveu del PI en el Parlament, Josep Melià, ha assegurat que «la contractació pública en l'Estat ha tengut una tendència manifesta en els darrers anys a afavorir de manera desproporcionada les grans empreses en detriment de la participació de les petites i mitjanes empreses».

Així mateix, Melià ha criticat el Govern per realitzar en conjunt la licitació de nou nous centres de salut per més de 86 milions d'euros. «Resulta evident que es podrien haver licitat de manera individual, és a dir, fer nou lots i així donar més opcions al fet que empreses de les Illes poguessin ser adjudicatàries d'aquests contractes», ha apuntat.

Segons Melià, «estam iniciant un període que se'ns diu que serà d'alta inversió pública», en referència als fons europeus. Per això, ha assenyalat que «no hauria de ser admissible és que el Govern no plantegi una estratègia inversora on l'objectiu de màxima participació de les empreses sigui un dels elements a tenir en compte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

La retahíla de siempre.
La que está presente, por desgracia, en Cataluña desde que Joda entró a gobernar allí hace más de 30 años.
La imagen de David Fernández (CUP) acompañando a Joda, cuando se suponía que iba a dar explicaciones de su gestión ( cosa que ko hizo) como si acompañara a su yayo a comer la paella el domingo y quasi genuflexionado ante él, fue histórica.
El expolio y el nepotismo que ha llevado a cabo en Baleares UM (PI) es, proporcionablemente, superior a la de cualquier otro partido generalista en su ámbito de aplicación (o pillaje).
Pero es igual.
Mientras me profanen el orto en catalán, ya me va bien.
Provincianismo supino.
Ignorancia consentida.
Penoso.
Pero divertido, eh? No cambiéis nunca.

Valoració:-2menosmas
Per 3,1416, fa mes de 2 anys

@ Josep Miquel: Ho deu dir per ell, quan pasturava per qualque partit equivalent.Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

No se si el primer opinador deu esser «guapi» o no, el que si es segur es que no s'ha enterat de res, que no te cap petita o mitjana empresa de ca nostra, i que deu esser catedràtic de lletres perque no sap fer comptes i ni deu saber que es la PIMEM, i tal vegada tampoc El Pi i amolla la "boutade d'ordenança" sens cap raonament.. IGual li convendria no esser tant «guapi» i tornar a l'escola, aquesta es una norma que beneficiarà, si es que els que governen ho volen fer, perque no serà la primera vegada que incompleixen lo signat. Es una proposta que no haurien fet els partits que reben ordres de Madrid, i si en «guapi» te un poc de cervell (es dubtós) entendria perfectament perquè. Molt bona feina El PI, aixó es el que fa falta per les nostres empreses.

Valoració:1menosmas
Per Un votant nou, fa mes de 2 anys

Moktes gràcies Pi!

Valoració:2menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

PIMEM y PI celebrando un acuerdo.
Ponedle un candado a las carteras.
Y a los botes de Cola Cao.
🤦🏻‍♂️

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente