algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.45°
11°

La candidatura d’El Pi 'Aire fresc, construïm futur' impugna el Congrés de Mallorca de dissabte

El candidat a la presidència de l’Executiva de Mallorca d'El Pi-Proposta per les Illes Balears, Llorenç Gelabert, ha sol·licitat al secretari general de la formació, Tolo Gili, l’anul·lació de la convocatòria per a la celebració del Congrés de Mallorca aquest dissabte, 18 de setembre.

Segons han explicat els membres de la candidatura, l’Executiva de Mallorca i la de les Balears, celebrades el 19 de juliol de 2021, varen acordar de forma conjunta la celebració d’un Congrés extraordinari de les Balears i també de Mallorca per al dia 25 de setembre de 2021. En aquest sentit, han comentat que «per altra banda, el passat dissabte 11 de setembre el Consell General de Mallorca va acordar per majoria dels assistents canviar la data de celebració del Congrés de Mallorca, avançant-lo al dia 18 de setembre, sense cap fonamentació al respecte».

Per tant des de la candidatura encapçalada per Llorenç Gelabert constaten que aquesta nova convocatòria és «nul·la de ple dret» pels següents motius:

a) El Consell General no té competència per a modificar el dia de celebració del Congrés. Entre les competències que preveu l’article 45 dels estatuts no apareix aquesta, en relació al Congrés l’única competència del Consell General és «aprovar el Reglament de cada Congrés o Assemblea Territorial a proposta de la Comissió Executiva». En el mateix sentit l’article 43 quan diu «aquest reglament serà aprovat pel Consell General, o en defecte d'aquest, el Comitè Executiu».

b) L’article dels nostres estatuts que tracten la convocatòria del Congrés son el 21.1 que diu molt clarament i textualment que «entre convocatòria i celebració del Congrés hauran de passar, al menys, 30 dies» i el 21.2 que diu «El Congrés es reunirà amb caràcter extraordinari per iniciativa de la Comissió Executiva o a petició d'una tercera part dels afiliats. En aquest cas, la convocatòria correspon al president del partit i no podran passar més de tres mesos entre la sol·licitud de convocatòria del Congrés i la celebració del Congrés Extraordinari».

c) A més, l’executiva de Mallorca celebrada el 4 de setembre de 2021, en una altra possible irregularitat, va acordar un reglament que remet al Consell General per a la seva aprovació en el que preveia retardar el dia de celebració del Congrés passant del dia 25 de setembre al dia 2 d’octubre, amb l’excusa que no hi havia temps material per fer-ho el dia 25 de setembre.

«Per tant, l’acord pres pel Consell General del passat dissabte dia 11 de setembre de celebració del Congrés de Mallorca dia 18, amb 7 dies de diferència, és nul de ple dret, ja que no té competència al respecte, modifica el Reglament aprovat per la comissió executiva de Mallorca, a més, no ha respectat el termini mínim requerit de trenta dies per a la seva celebració, essent un acte eminentment antidemocràtic i que provoca una manca de participació dels afiliats per les presses en el canvi, fet fora cap fonamentació fàctica, ni jurídica», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per De que parles?, fa mes de 2 anys

Exytrany si tenim en compta que son, o diven que son, gent molt preparada. Impugnen un Congrés que tal i com ells mateixos diven s'ha d'aprovar per el Consell General, i es el que ha passat, per devers 51 vots a favor 6 o 7 abstencuions i un vot en contra i els afins a aquesta candidatura eran més d'un, i resulta que la seva convocatoria no ha estat aprivada ni tampoc el reglament per cap Consell General, tal i com diven que s'ha de fer, perque l'unic Consell General existent es el de Mallorca, i ni tan sol l'han convocat per aprtovar-lo, o no. Curios molt curis, fa una certa oloreta a jugar no brut, sino molt brut

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente