nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

[VÍDEO] Castells: «El dret que tenim els ciutadans d'emprar el català va aparellat necessàriament amb l'obligació dels funcionaris d'entendre'l»

188195

El portaveu de Més per Menorca al Parlament, Josep Castells, s'ha referit aquest dijous als darrers casos de discriminacions lingüístiques ocorreguts en centres de salut les Balears. Així, ha remarcat que els serveis públics «han d'agombolar l'usuari, han d'acompanyar-lo i l'han de defensar en la protecció dels seus drets».

«Els ciutadans de les Illes Balears, naturalment, tenen el dret a actuar davant qualsevol oficina de l'Administració en llengua catalana i s'ha de crear el clima adequat perquè això es pugui fer. I no com passa ara, que el ciutadà es veu atemorit per uns serveis que moltes vegades no estan donant-li aquesta protecció que toca. És a dir, el dret que tenim els ciutadans d'emprar el català va aparellat necessàriament amb l'obligació dels funcionaris d'entendre el català», ha explicat el menorquinista.

A més, Castells ha citat les 58 queixes de ciutadans que han estat discriminats dins les dependències de l'IB-Salut: «Aquestes queixes són també conseqüència que Més per Menorca va aconseguir que s'aprovés en els Pressupostos de 2018 una dotació per a l'Oficina de Drets Lingüístics. Si no hi hagués l'Oficina, problablement no hi hauria lloc on adreçar aquestes protestes».

El portaveu ha remarcat que sempre s'ha tractat Més per Menorca «com si les discriminacions lingüístiques fossin un problema que ens estàvem inventant nosaltres» però destaca que ara tota la feina feta fa que surtin a la llum tots aquests casos «que ens han de servir perquè la nostra administració funcioni millor».

Finalment, ha volgut deixar clar que «a banda de reivindicacions, és simplement protegir els drets dels ciutadans que, igual que en tenen molts altres, també tenen el dret de dirigir-se en català a l'Administració i, per tant, és un dret que nosaltres hem de garantir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per catalonski, fa mes de 2 anys

Un fet que és normal en tots els països europeus, és negat a Ñ. Pon a poc, Ñ, es dona a coneixer a si mateixa com una VERITABLE ANOMALIA HISTÒRICA, un país ancorat en el passat prehistòric d´Euro-Àfrica.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente