algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

El Consell de Mallorca aprovarà que tots els seus representants públics «en l'exercici del seu càrrec» s'expressin en català

A proposta de MÉS, el Consell de Mallorca aprovarà que tots els seus representants públics «en exercici del seu càrrec» s'expressin en català. La iniciativa, suposa una passa més respecte al reglament aprovat l’any 1989. Fins ara, i d’acord amb aquesta normativa, els càrrecs insulars s’expressen «normalment» en català sempre que la intervenció sigui motivada pel seu càrrec. La proposta de MÉS, però, elimina aquest condicionant i afegeix el component de tractar-se d’un mandat del plenari, el màxim òrgan de la institució insular.

Així, la proposta de resolució assenyala textualment: «El ple del Consell de Mallorca pren el compromís que tots els representants públics del Consell s'expressin en català en l'exercici del seu càrrec».

Durant el ple de dijous també es votarà una altra resolució impulsada per MÉS. En aquest cas, es pretén «garantir que els treballadors públics de la institució respectin els drets lingüístics de la ciutadania, amb la finalitat de facilitar-los la seva relació amb l'administració».

Guillem Balboa, portaveu de MÉS al Consell, ha explicat que amb aquesta iniciativa «no sols reclamam que la institució actuï d’acord al seu propi reglament sinó que pretenem refermar el compromís del Govern de Mallorca amb la llengua pròpia de Mallorca que és el català».

Les dues propostes han estat avalades pels socis del Pacte i sortiran endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per llengua vernàcula, fa mes de 2 anys

és molt millor que intentin representar els moltíssims ciutadans que no poden ser atesos en sa llengua vernàcula, i en canvi tenen que sentir com se´ls aten en una llengua forastera, d´importació i d´imposició.
Trobo que dita iniciativa està molt bé!
Gràcies a Balboa i el seu grup!

Valoració:8menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Pareix que el Consell se posa ses pilas, però i el Govern ? Com m'agradaria sentir Korke Kampos rebotanse contra el Català, junts en quatre caps de buina que si no xerran castellà, no saben parlar.
Canya als nyordos espanyolistes prepotents.
Salut i República Països Catalans

Valoració:6menosmas
Per O sigui..., fa mes de 2 anys

Això què vol dir, que permetran que la resta de càrrecs dels seus "socis de govern" no s'hi expressin? Incomplirien la normativa. Déu meu, quin nivell polític tan lamentable! El que ve a dir Balboa és que els càrrecs de Més representaran la quota que correspon a la llengua catalana perquè la cosa va de quotes.

Valoració:6menosmas
Per Xim, fa mes de 2 anys

"en l'exercici del seu càrrec", és a dir a interpretar un paper.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente