algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°

MÉS per Mallorca acusa Unides Podem i PSIB de «submissió total cap a les seves direccions estatals»

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha censurat aquest divendres que Unides Podem i PSIB «tenen una actitud de submissió total cap a les seves direccions estatals» respecte al Règim Especial de Balears (REB).

Així ho ha expressat Campomar en una entrevista en Ràdio Illa Formentera recollida per Europa Press, en la qual ha assegurat que MÉS durà a terme «totes les batalles possibles, polítiques i judicials», perquè l'Estat reconegui el factor d'insularitat recollit en el REB.

Campomar ha explicat que la formació ecosoberanista està «indignada» per les al·legacions de l'Advocacia de l'Estat en resposta al recurs d'inconstitucionalitat plantejat pel Parlament contra els PGE de 2021. «Aquestes al·legacions vénen a dir que a l'Estat li sembla que el que fa ja és suficient», ha criticat.

Cal recordar que l'Advocacia de l'Estat ha argumentat davant el Tribunal Constitucional que no està obligat a dotar en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) el factor d'insularitat, contemplat en el REB, aprovat per Reial decret.

Joana Aina Campomar ha anunciat que la formació no desistirà en el seu intent d'aconseguir tant per la via política com per la judicial els recursos econòmics i financers que li pertoquen a les illes Balears. Així de contundent s'ha manifestat la diputada ecosobiranista després de conèixer les al·legacions que ha presentat el govern espanyol davant el Tribunal Constitucional espanyol al recurs impulsant per MES contra els pressuposts estatals de 2021 per no dotar el factor d'insularitat.

Les al·legacions, d'acord amb la diputada de MÉS, «destil·len la prepotència ii el menyspreu al qual ja ens té acostumats el govern de coalició». Una prepotència, ha assegurat, que posa en evidència el seu vertader parer: «no es creuen que a les Illes Balears tenim una necessitat especial per la nostra condició insular». De fet, segons ha explicat la diputada i portaveu de MÉS a la comissió d'Economia i Hisenda del Parlament «les al·legacions presentades són una compilació de tecnicismes sense contingut sòlid».

Campomar, visiblement molesta ha instat l'Estat a complir amb la Llei i ha reclamat una reunió urgent entre l'executiu balear i l'estatal per resoldre els problemes de finançament de les Illes Balears. Mentrestant, Campomar ha estat clara: «MÉS esgotarà totes les vies per acabar amb la injustícia que vivim».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.