nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Pi proposa un mecanisme de preu màxim per a afavorir l’accés a l'habitatge

El portaveu d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Parlament, Josep Melià, ha comparegut en roda de premsa per a explicar les esmenes que proposa la formació al decret llei 4/2021 en matèria d’ajudes a l’habitatge.

El diputat ha exposat una nova categoria d’habitatge anomenada «de preu màxim». «Amb aquesta nova modalitat establiríem un mecanisme perquè la iniciativa privada tengués interès en la construcció d’habitatges a un preu taxat. Els promotors aconseguirien uns determinats avantatges urbanístics, ja que a aquests habitatges els hi seria d'aplicació les densitats i les normes urbanístiques dels habitatges de protecció oficial».

Segons Melià, els habitatges de preu màxim «tenen a tots els efectes la consideració d’habitatges lliures. Si bé han de complir un seguit de característiques. No poden tenir una superfície útil superior als 90 m², el preu ha de ser inferior al preu màxim de l’habitatge de protecció de règim especial, o bé no pot superar els 1.819,20 €/m², això significa que rondarien els 150.000 i 160.000 mil euros».

El portaveu ha assenyalat que «podrien accedir a aquesta categoria d’habitatges persones que no siguin propietaris d’una vivenda. A més, no es podrien vendre durant vint anys, per tant, qui accedeixi a un habitatge d’aquesta categoria no pot mantenir-los buits, ni destinar-los a segona residència o a qualsevol altre ús no residencial».

Melià ha volgut deixar clar que amb aquesta iniciativa «no estam xerrant de consumir nou territori, estam parlant que aquests habitatges es farien en sòl urbà. També es podran adherir a aquesta categoria edificis ja construïts».

Per a finalitzar, el diputat també ha explicat que la formació proposa que els edificis d'allotjaments turístics situats en una zona declarada madura, saturada o d'emergència habitacional puguin canviar el seu ús, a més de fer efectiva la baixa de les places turístiques de l'establiment existent.

«Proposam que aquests edificis es destinin a habitatges protegits o a preu taxat, que es reconverteixin en equipaments de caràcter sociosanitari o assistencial, tant públics com privats, o canviïn el seu ús a administratiu, considerant preferents els usos específics associats a projectes d'investigació científica, desenvolupament i innovació tecnològica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ensenyat, fa mes de 2 anys

Aquest partit regionalista frontissa de dretes, està dividit en tres, han protagonitzat un espectacle vergonyós...ja ningú creu en ells, no queda més remei que fer les maletes i anar-se, està mort.

Valoració:2menosmas
Per dubtes, fa mes de 2 anys

¿Puede ser atractivo para los promotores vender viviendas a 150.000/160.000 euros?
¿Dónde los construimos?
¿No puede peligrar la calidad de los materiales?
¿Puede ser interesante para quien compre, tenerlos obligatoriamente 20 años?
¿Puede ser alquilado por parte de los que han adquirido alguno?
Pongo un ejemplo: Yo compro hoy uno. Dentro de diez años la familia se ha hecho numerosa y necesito otro. ¿Puedo comprar otro, puedo alquilar el primero?

Valoració:-1menosmas
Per La cuina del Pi, fa mes de 2 anys

Quin morro que tenen els del Pi i sobretot aquest senyor. Es a dir han de fer el favor a hotelers que tenen hotelets que no han invertit ni un duro en 40 anys per vendrer-los com a pisos i amb el temps que es convertesquin en pisos patera. Més inmigració/saturació/etc..

Valoració:2menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

L’habitatge es car i inaccessible per a una bona part de la població, per culpa dels especuladors i els acaparadors d'habitatges. La primera mesura per combatre els acaparadors de d’habitatges i els especuladors, es un sistema impositiu de IBI que penalitzi progressivament els grans tenidors, sense un sistema impositiu just dels habitatges, totes les altres mesures son beneitures que no arreglaran res. El primer habitatge és un dret constitucional, disposar de centenars per fer especulació i negoci amb les necessitats dels altres, no.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente