algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

Quim Torra: «O negociem un referèndum, o es proclama la independència»

187307

El president Quim Torra ha parlat aquest dijous a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent. S'ha mostrat molt escèptic amb la taula de diàleg perquè «Catalunya hi anirà sense una posició de força» i, per tant, tan sols normalitzarà la situació de dependència amb l'estat espanyol. «Aquesta taula de diàleg no s'hauria de produir» ha afirmat.

«Catalunya no és en condicions d'asseure's a una taula de diàleg, on no se sap ni sobre què es negociar»", ha dit. Torra va ser a la primera i fins ara única reunió de la taula, el febrer del 2020. Una trobada en què ja va constatar que el govern espanyol mai no negociaria el dret d'autodeterminació de Catalunya, segons que ha explicat.

«Si vas a una taula per a negociar un referèndum a Catalunya, és una cosa. Però, per asseure't en aquesta taula, has de dir a l'estat: o negociem un referèndum, o es proclama la independència», ha afegit.

«Quines armes tenim, en aquesta taula? Què farem si no es vol negociar el referèndum d'autodeterminació?», s'ha demanat Torra. A més, considera que la taula de diàleg és un dels elements més que originen la desorientació i la confusió del moment actual. Diu que aquesta taula convé a l'estat espanyol per a millorar la seva imatge internacional i per qüestions tàctiques. «Quina força té, ara mateix, la part catalana per a negociar res? Li hem regalat dos anys a l'estat! Som en una situació de més debilitat que mai, quan, precisament, més força tenim a les urnes».

El president Torra també ha lamentat que no hi hagi cap estratègia ara per ara per a avançar cap a la independència. «Quin programa té el moviment independentista avui? Què farem? Ningú no ho sap o no vol explicar», ha dit. Per aquest motiu, diu que l'independentisme ha d'exigir al govern català un programa concret sobre com arribar a la independència.

Torra ha contraposat la situació actual amb el procés que va portar al referèndum del Primer d'Octubre, en què cap partit polític no es va desviar: «És terrible que no li donem importància constituent al Primer d'Octubre. El referèndum va ser obrir la porta de la gàbia de la constitució espanyola. Fer allò que necessitem si volem ser independents», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pregunto, fa mes de 2 anys

@b,Claro que si guapi:Algún dia podrem llegir algun comentari teu que tingui una mica de sentit?

Valoració:1menosmas
Per català, fa mes de 2 anys

Pot ser que el fatxum es creu que perquè no fem manifestacions tant contundents com abans, hagim canviat de pensament i no volem la indepèndència. En tot cas en volem optimitzar els resultats.

Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Tuviste un ratito para proclamarla.
Qué pasó?.
Yo la esperaba ansiosa.

Valoració:-3menosmas
Per Si ho fa, que ho faci bé, fa mes de 2 anys

És el que toca. Però per evitar una altra massacre com la del 1-O-17 o una intervenció militar, convendria que contractas els serveis de qualque exèrcit que protegesqui a Catalunya i als catalans, per dissuadir-los de les seves intencions i per defensar-los en cas d'un atac per part d'Espanya. Perque malgrat segons la Constitició Europea atacar a un altre país de la Uniô o a una regió del propi país suposi l'expulsió, tampoc s'ha de tenir massa fe en que sigui d'aquesta manera.

Valoració:4menosmas
Per Clar i català, fa mes de 2 anys

Tothom sap que amb s'independència sa gent viurà millor i no en la monarquia bananera de castella i les colònies. Per començar podran disposar dels seus doblers i fer les seves pròpies lleis! Ànims ;)

Valoració:7menosmas
Per Ja era hora, fa mes de 2 anys

Ben dit!

Valoració:4menosmas
Per b, fa mes de 2 anys

¿Y por qué no proclamaste la independencia tú?.

Valoració:-4menosmas
Per Emigrante, fa mes de 2 anys

Yo no se porqué los españolistas dicen que la Universitat Catalana d'Estiu es para propaganda indepe.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente