algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

Armengol recorda Pere Llull, batle d'Algaida assassinat pels franquistes el 1936

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha recordat aquest dimarts Pere Llull, alcalde d'Algaida en 1936, les restes mortals del qual varen ser identificats el mes de maig passat en el cementiri de Son Coletes (Manacor).

«Avui fa 85 anys que van assassinar Pere Llull, batle d'Algaida», ha assenyalat la presidenta a través d'un missatge en Twitter.

Armengol ha destacat que enguany, «gràcies a la lluita incansable de molta gent», Llull va ser trobat a Son Coletes i «ha tornat al seu estimat poble a descansar amb tots els honors». «Que això ens animi a seguir. Cercam, reparam, dignificam!», ha afegit.

Les restes mortals de Llull varen ser recuperats el mes de maig passat dins dels treballs del Pla de Fosses del Govern. Segons va informar l'Executiu autonòmic, Pere Llull Fullana, nascut en 1908, regentava una botiga de productes agrícoles.

Va ser batle per Esquerra Republicana, designat en la Comissió Gestora del 25 de juny de 1936. En el seu llibre sobre els republicans represaliats, Rafel Antich Servera recull que un amic va avisar a Llull que estava en risc i li va animar a fugir junts, però que aquest li va contestar que no tenia per què amagar-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.