algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

El Pi insta el Govern a simplificar els requisits en les convocatòries d'ajudes per arribar al màxim d'empresaris i autònoms

Fer les ajudes més accessibles. Josep Melià, diputat d'El Pi, ha reclamat aquest divendres al Govern que simplifiqui els requisits en les convocatòries d'ajudes econòmiques i fons Covid, per tal que si puguin acollir el màxim nombre d'empresaris i autònoms.

Així mateix, Melià ha recordat que «en un primer moment es va dir que havien d'arribar a les Balears 1000 milions d'euros en ajudes directes a fons perdut, xifra que tot d'una es va reduir a 856 milions d'euros». «Aquests fons tenien la pretensió de recolzar al màxim d'empreses i autònoms, la realitat, però és que d'uns 140.000 empresaris i autònoms de les Balears s'han presentat unes 12.500 sol·licituds, és a dir, estam parlant que el gran instrument d'ajuda que fins ara s'ha posat en marxa només donarà suport aproximadament a un 10% del teixit productiu», ha afegit.

Segons el diputat d'El Pi, «si no s'han presentat més sol·licituds no és per manca de necessitat, sinó per l'excés de requisits i condicions de la convocatòria. Com per exemple haver presentat un impost de societats de l'exercici 2019 amb beneficis o com estar al corrent de pagament de la seguretat social i de les obligacions tributàries. Requisits i condicionants que el Govern tenia capacitat de suavitzar o eliminar per aconseguir que les ajudes arribassin a més persones i, sobretot, arribassin d'una forma més general i equitativa».

Melià també ha sol·licitat que de cara al futur «si hi ha romanents d'ajudes que no han estat adjudicades o si hi ha qualsevol mecanisme que es pugui acabant monitoritzant, com per exemple podria ser el cas dels fons europeus, aquest suport arribi al màxim d'empreses i autònoms i, per damunt de tot, arribi als que presenten una situació financera i econòmica més vulnerable».

Harmonització fiscal

Per finalitzar, el diputat ha mostrat el seu rebuig amb relació a l'harmonització fiscal que el Govern espanyol vol incloure en el nou sistema de finançament autonòmic. «Des d'El Pi volem manifestar la nostra oposició radical i total a aquesta harmonització fiscal. Cada comunitat autònoma ha de tenir potestat per ajustar la seva política d'ingressos. L'estat espanyol ha d'entendre la diversitat, articular aquesta pluralitat, i dotar d'instruments econòmics, financers i normatius a les comunitats autònomes perquè també puguin fer la seva política fiscal pròpia», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Palma, fa mes de 2 anys

I que far aquest moneot,ancare el Pi?

Valoració:0menosmas
Per Moneot, fa mes de 2 anys

Aquests del PI sempre fora de joc. Ara l'aucellot aquest vols que doblers públics es destinin a empreses que no eren viables abans de la pandèmia o que es regalin a empreses i empresaris que no compleixen amb l'obligació que té tothom d'estar al corrent amb hisenda i la seguretat social. Ni que fossin Bobons.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente