nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem acorden fer un «nou impuls» als Acords de Bellver en el context de la pandèmia

Dirigents de PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem han mantingut aquest dilluns una reunió de seguiment del Pacte quan s'ha arribat a l'equador de la legislatura i han reafirmat els compromisos del projecte progressista i han acordat un «nou impuls» als Acords de Bellver en el context de la pandèmia.

En una nota conjunta, han explicat que en la reunió s'han repassat el grau de compliment dels acords signats al juny de 2019 i han avaluat la manera com redirigir-los a la gestió en l'actual context social, econòmic i laboral.

Els tres grups han coincidit en la necessitat d'aportar una nova mirada als Acords de Bellver, de cara al present i al futur que ha dibuixat la pandèmia, i han defensat la gestió de la crisi sanitària, que ha permès fer de les Balears un destí segur.

D'altra banda, els tres partits també han mostrat el seu suport a la gestió de l'executiu autonòmic quant al procés de vacunació, el qual ha permès tenir prop del 62 per cent de la població diana completament vacunada i gairebé tres quartes parts dels ciutadans de les Illes amb almenys una dosi.

Grup de treball per a l'impuls dels projectes estratègics
Quant a l'escenari de pandèmia, les tres formacions han remarcat l'evident oportunitat que suposen els fons europeus, dels quals ja s'han preassignat a les illes prop de 800 milions d'euros.

En aquest sentit, les formacions han realçat el paper que aquests fons, com també els projectes considerats estratègics pel Govern juguen en la recuperació i la resiliència de l'economia balear.

En aquest sentit, s'ha acordat la creació d'un grup de treball polític per a harmonitzar els futurs projectes estratègics i aquells desenvolupats a partir de fons europeus en els Acords de Bellver.

D'aquests fons europeus han destacat la seva capacitat de transformar i modernitzar les Illes i fer virar el model de societat cap a un model basat en l'economia del coneixement, la innovació i la sostenibilitat.

Els partits del Pacte també han aplaudit la decisió del Govern de constituir la Comissió Interinsular del Pla Autonòmic d'Inversions per a consensuar amb els consells insulars i els municipis l'orientació final d'aquests recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.