cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Els Socialistes de Mallorca consideren «un menyspreu a les víctimes» que el PP de Llucmajor continuï sense condemnar el cop d’estat i la dictadura

Els Socialistes de Mallorca qualifiquen «d’absoluta vergonya, menyspreu cap a les víctimes i insult a la memòria democràtica» que el PP de Llucmajor hagi votat en contra d’una moció presentada pel Grup Municipal Socialista al consistori per a rebutjar i condemnar el cop d’estat i la dictadura franquista.

Els socialistes de Llucmajor han presentat aquesta moció «per a dir alt i clar que la immensa majoria de llucmajorers i llucmajoreres ens posicionam en contra del cop d’estat i a favor de dignificar la memòria de les víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista, a les quals l’equip de govern, encapçalat per la dreta i la ultradreta, ha donat l’esquena».

Cal recordar que els passats 18 i 19 de juliol, Memòria de Mallorca va promoure homenatges a les víctimes de la guerra civil i el franquisme a tots els ajuntaments de l’illa, instant els consistoris a col·locar crespons negres en senyal de condemna del cop d’estat i la dictadura. Tots els ajuntaments en els quals els socialistes formen part dels equips de govern s'hi varen sumar.

L’Ajuntament de Llucmajor, inicialment, també es va sumar a la iniciativa, però tot d’una va fer marxa enrere la decisió, «evidenciant que qui comanda al municipi és la ultradreta i que el PP, una vegada més, hi va a remolc i els blanqueja», denuncien els socialistes.

Ara, els Socialistes de Llucmajor i de Mallorca es feliciten perquè aquesta moció hagi sortit endavant i que la majoria de l’Ajuntament, finalment, rebutgi i condemni el cop d’estat. «Ens hauria agradat que hagués estat de manera unànime, però està comprovat que mentre el PP necessiti l’extrema dreta per governar, quedarà totalment exposada al ‘mando y ordeno’ que tant els agrada»”, asseveren els socialistes.

La moció, a més de sol·licitar la reafirmació en la condemna i la repudia del cop d’estat del 36 i la dictadura franquista, demana que, a partir d’ara, cada 18 de juliol les banderes dels edificis oficials del municipi onegin a mitja asta i que se celebri el 31 d’octubre com a Dia de les Víctimes del Cop d’Estat, la Guerra Civil i la Dictadura i el 8 de maig com a Dia de les Persones Exiliades.

La moció ha estat aprovada amb els vots en contra de PP, ASI, Ciutadans i els dos exregidors de Vox.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Pons, fa mes de 2 anys

Espanya és un estat retrògrad, i ses Illes, com es Principal i com es País Valencià, una colònia d'un femer.

Valoració:2menosmas
Per Polis, fa mes de 2 anys

Us heu fixat en els daus de color vermell de davant la fotografia?
psib - PSOE
Aquestes són les seves prioritats. La "E" d'Espanya per sobre de tot.

Valoració:3menosmas
Per Tiberi, fa mes de 2 anys

Els psocialistes neoliberals, monàrquics i espanyolistes... Ja ens els coneixem, aquests, pobra gent.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente