algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

[VÍDEO] Baldoví (Compromís): «Parlaré en palentí perquè el senyor Pablo Casado m'entengui»

El diputat del partit valencianista Compromís, Joan Baldoví, ha respost a les paraules del líder del PP, Pablo Casado, qui va afirmar que la llengua de les Balears no és el català: «parlau mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer» .

Baldoví, com a catalanoparlant s'ha vist interpel·lat en aquestes declaracions secessionistes de la llengua i li ha dedicat unes paraules aquest dimarts en la 'llengua de Palència', d'on és Casado:

«Ara canviaré de llengua. En lloc de parlar en castellà, parlaré en palentí perquè el senyor Pablo Casado em pugui entendre perfectament. Pablo va anar a les Illes Balears i es va atrevir, amb tota la desimboltura que dona tenir un màster regalat en la Universitat Juan Carlos I, a dir-los als mallorquins, als menorquins, als eivissencs i als ciutadans de Formentera en quina llengua parlen. Com condeix aquest màster que fins i tot s'atreveix a parlar de filologia en contra de tots els dictàmens de totes les universitats europees! Com deia el meu paisà Joan Fuster: 'No faci de la seva ignorància un argument'».

Finalment, Baldoví ha afirmat que és «un luxe» que Casado sigui el líder de l'oposició: «Probablement Pablo Casado serveixi per a tot, però finalment no serveixi per al que vol ser, que és ser president de Govern espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 2 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")



Aquí teniu la proposta de Josep Guia:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya

Valoració:3menosmas
Per Bernat, fa mes de 2 anys

Dels Països Catalans no diu res el senyor Baldoví? Ah, aquest tema sí que cou al nou "Compromisso".

Valoració:2menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 2 anys

@ Catalunya Insular
Noltros ho deim emperò no qüestionam sa unitat de sa llengo.
En canvi ell ho diu perquè creguem i actuem com so foren idiomes diferents i a més fessim servir el foraster per parlar amb nosaltres, perquè segons ell és "el idioma común con el que todo el mundo se entiende"

Valoració:3menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

Per què ens esverem tant amb en Casado si som els primers a dir 'valencià' i 'mallorquí' al català que parlem fora del Principat?

Valoració:-7menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Jo ho diem els països catalans: "home casat, burro espatllat".

Valoració:-1menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Algunos renegadus no aceptan la lengua oficial del estado español.

Valoració:-16menosmas
Per No té remai, fa mes de 2 anys

Casado és la riallota de tothom.
I pensar que el feren president del PP per no fer-hi a una dona (Soraya Sáenz de Santamaría) un s'en adona, de quina mena de carcamals manen en aqueix partit.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente