MÉS per Mallorca, Compromís i Geroa Bai reclamen al Senat «respecte» per les llengües cooficials en la implantació del DNI europeu
Els portaveus de Compromís, Carles Mulet, de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal i de Geroa Bai, Koldo Martínez han reclamat «respecte per la pluralitat lingüística de l'Estat espanyol» en l'aplicació del Reglament sobre el reforç de la seguretat dels documents d'identitat dels ciutadans de la Unió Europea i dels documents de residència expedits a ciutadans de la Unió i als membres de les seves famílies que exerceixin el seu dret a la lliure circulació.
Per a Mulet, «en cap moment es parla en la normativa europea d'eliminar llengües, sinó de garanties de seguretat, de dades biomètriques, permet utilitzar la llengua o llengües oficials de l'Estat membre d'expedició i encara continua vigent la Carta Europea de les Llengües Regionles i Minoritàries, acord ratificat a Estrasburg pels estats membres del Consell d'Europa. Això és una decisió més del Govern espanyol que seria inacceptable si s'acaba oficialitzant un futur DNI castellà, que ignora la diversitat lingüística de l'Estat».
Vidal ha assenyalat que «la involució en matèria lingüística és una evidència» i ha recordat que la inclusió de les llengües oficials en l'antic model de DNI no va ser efectiva fins a l'any 2001. «Haurem de tornar a esperar vint anys més per veure com s'implanten en el nou DNI europeu el català, el gallec i l'euskera?», s'ha demanat.
Per la seva banda, Martínez ha titllat de «passada de moda» la mesura que ha considerat «més pròpia dels de la plaça de Colón que d'un Govern progressista» i ha confiat en una rectificació.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Estam ben arreglats si en aquestes alçades encara em dedicar temps a demanar respecte.