nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'STEI dona suport a la immersió lingüística a la Catalunya Nord

L'STEI Intersindical ha manifestat el seu suport a les diferents comunitats lingüístiques afectades per la decisió del Consell Constitucional de tombar la Llei Molac que permetia el reconeixement legal de la immersió lingüística a la Catalunya Nord. Això suposa un nou atac per part de l'estat francès a la diversitat i la pluralitat lingüística.

El 8 d'abril es va aprovar la Llei Molac, a França, amb una amplíssima majoria dels diputats, que obria la porta al reconeixement legal de la immersió lingüística a la Catalunya Nord i, per tant, dotar-la d'un marc jurídic que la protegia. Ara en canvi, el Consell Constitucional francès ha tombat aquesta llei, que fou aprovada per l'Assemblea Nacional amb una amplíssima majoria dels diputats i diputades. La decisió de l'òrgan judicial considera que la immersió lingüística en català, i altres «llengües regionals», a les escoles públiques franceses viola la Carta Magna en relegar el francès a un segon pla.

La decisió del Consell Constitucional va en contra de la sobirania popular, de la majoria parlamentària francesa, i decreta que l'ensenyament en les llengües minoritzades, mitjançant la immersió lingüística, és anticonstitucional, esgrimint l'argument que l'article 2 de la Constitució francesa diu que la llengua de la República és el francès. Aquest fet va en contra de les experiències educatives de més de 50 anys que han demostrat uns resultats excel·lents, en els àmbits educatiu, pedagògic i lingüístic, així com en la cohesió i vertebració dels diferents pobles i nacions que tenen una llengua minoritzada i minoritària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.