algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Més per Menorca proposa a tots els partits del Parlament un compromís contra el transfuguisme

Més per Menorca ha enviat un escrit a tots els partits polítics amb representació al Parlament tot proposant una declaració institucional conjunta de «rebuig al transfuguisme», després que les darreres setmanes diputats d’altres grups hagin fets gestos públics que es podrien entendre com una convidada a aquesta pràctica.

En concret, Més per Menorca vol que el pròxim dimarts es pugui llegir al Ple una declaració institucional de tres punts on s’expressi «el suport al Pacte per l’Estabilitat Institucional i lluita contra el transfuguisme polític i la seva Comissió de seguiment»; i mitjançant la qual «tots els grups parlamentaris» es comprometin a «no donar acollida en el seu si a diputats trànsfugues procedents d’altres candidatures electorals, ni a donar-los cap mena de suport o empara».

Els ecosobiranistes han posat en marxa aquesta iniciativa en un moment en el qual el conflicte intern en un grup parlamentari podria acabar en expulsions de diputats i en la traïció per part d’algun d’ells al subjecte polític que inicialment el va presentar.

L’objectiu és enviar el missatge clar a aquests representats públics (i als partits que, hipotèticament, vulguin subvertir la correlació de forces sorgida de les eleccions) que el transfuguisme no té «cap recorregut» al Parlament de les Illes.

Més per Menorca recorda en l’escrit enviat que l'11 de novembre de 2020 es va subscriure una III addenda al Pacte antitransfuguisme denominada ‘Pacte per l’Estabilitat Institucional i lluita contra el transfuguisme polític’ i que s’hi han adherit, de moment: PSOE, Partit Popular, Esquerra Unida, Esquerra Republicana de Catalunya, PNB, BNG, Partit Aragonès, Unió del Poble Navarrès, Podemos, Ciutadans, PSC, Fòrum Astúries, Partit Regionalista de Cantàbria, Galícia en comú, Catalunya en Comú i Agrupació Socialista de la Gomera. En aquesta III addenda, entre altres avenços, es va acordar estendre el pacte als àmbits estatal i autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.