nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

March nega que la designació de la cap d'Inspecció Educativa s'hagi fet de manera irregular

El conseller d'Educació i Formació Professional del Govern, Martí March, ha negat aquest dimarts al Parlament que la designació de la cap d'Inspecció Educativa, Camila Tudurí, s'hagi fet de manera irregular.

Així ha respost el conseller en el ple del Parlament a la diputada del PP Núria Riera, qui ha insinuat que el Govern ha rebaixat els requisits necessaris per a aquest lloc per a poder contractar Tudurí. «Aquesta és l'ètica i la transparència del Govern en educació?», ha demanat.

Per la seva banda, March ha defensat que l'executiu autonòmic ha seguit «perfectament» una modificació del decret «de manera adequada i totalment transparent». En aquest sentit, ha recordat que Educació es va reunir amb associacions i es va informar a la comunitat educativa d'aquest canvi.

«Quan he nomenat una persona d'aquestes característiques ni he mirat la seva ideologia política, ni res. He mirat la seva categoria professional, el seu rigor i la seva experiència», ha assegurat el conseller, alhora que ha destacat que en el Govern s'ha «complert amb la legalitat».

«És una gran professional i determinades persones intenten dur a terme una acció rebutjable» ha apuntat March, qui ha recordat la «manipulació i ingerència» del PP en aquesta qüestió quan estava al Govern.

La Unió Obrera Balear (UOB) ja va denunciar aquest nomenament suposadament irregular per part de Martí March argumentant que el procediment pel nomenament de la nova cap d'Inspecció Educativa es va organitzar durant els darrers dies lectius abans de l'inici de les vacances escolars de Pasqua. De fet, la notícia va ser anunciada per la mateixa Conselleria d'Educació el 9 d'abril, durant les vacances de Pasqua.

Des del sindicat apunten que «ens va sobtar que el nomenament d'aquesta persona es produís arran d'un decret publicat a correcuita després de la jubilació forçosa per límit d'edat de l'anterior cap d'Inspecció Educativa, Antoni Arbós Grimalt, i que, bàsicament, el que fa és rebaixar el requisit d'antiguitat per a ocupar aquest càrrec». El requisit ha passat de 5 a 3 anys d'antiguitat necessària per a ocupar-lo i que, ara sí, complia la nova cap d'Inspecció Educativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.