algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

MÉS reclama al Govern espanyol un tractament específic per als residents insulars en l’impost als bitllets d’avió

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha instat el Govern espanyol a «ponderar» la situació dels territoris insulars, «on no hi ha alternativa» a l'avió, després de fer-se públiques les intencions del Govern espanyol d'aprovar un impost específic als bitllets d'avió. La proposta de l'executiu de Pedro Sánchez apareix reflectida al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que La Moncloa ha enviat a la Comissió Europea. Segons consta en el document els usuaris que utilitzin el transport aeri es veuran afectats per una taxa que intenta desincentivar aquest mitjà de mobilitat apostant per uns altres més sostenibles.

Segons Ferrà, portaveu de MÉS a la Comissió de Transports del Parlament, si bé l'objectiu d'aquest gravamen és el foment de l'ús de mitjans de transport més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, «el Govern espanyol no pot equiparar els residents de les Illes Balears amb els del conjunt de l'Estat». Així, tot i valorar positivament l'impost al transport aeri i confiar en el fet que «tiri endavant», ha reivindicat un «tractament específic» pels residents de les Illes Balears. «En el nostre cas, el desplaçament amb avió no és només per turisme; És una necessitat per entrar i sortir, per desplaçar-nos per motius sanitaris, d'estudis o laborals».

El portaveu adjunt també ha recordat que el Govern de l’Estat ha de ser conscient que la insularitat també té una afectació a la mobilitat interna. «Els vols són els ponts que connecten als ciutadans de les Illes Balears i la mar actua de barrera natural en els desplaçaments dins el mateix territori autonòmic generant un desavantatge evident respecte als territoris no insulars». És més, segons Ferrà, «molts ciutadans de les Illes també s’han de desplaçar diàriament o setmanalment per motius de necessitat, especialment els ciutadans de Menorca, Eivissa i Formentera que pateixen la doble insularitat».

Amb tot, Ferrà confia en el fet que l'impost es pugui desenvolupar amb tota normalitat i «no hi hagi pressions» de 'lobbies' interessats, ja que «reduir el flux de vols existent i apostar per una mobilitat sostenible és més que necessari, amb la puntualització que les Illes hem de poder mantenir una connectivitat mínima i necessària», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.