algo de nubes
  • Màx: 16.71°
  • Mín: 7.61°
16°

Jordi Cuixart al New York Times: «Espanya haurà de reflexionar i preguntar-se què en faran, de mi. Eliminar-me? No podran»

El New York Times ha publicat, aquest dimarts, una entrevista a Jordi Cuixart en la qual repassa la seva trajectòria i la seva situació d’empresonament.

L’entrevistador, Nicholas Casey, afirma que la figura de Cuixart i la resta de presos polítics és un «problema polític» per a l’estat espanyol. I recorda que diverses organitzacions de defensa dels drets humans, com ara Amnistia Internacional i Human Rights Watch, s’han pronunciat contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol. «Ell és a la presó simplement per haver exercit el seu dret d’expressar-se», declarava sobre el cas de Cuixart el director d’Amnistia Internacional Espanya, Esteban Beltrán.

Pel que fa a la condemna per sedició, el diari nord-americà la qualifica de «draconiana», assegura que diversos experts i juristes l’han posat en dubte, tenint en compte que a la UE és una tipificació penal en desús. Malgrat tot això, Cuixart continua a la presó, on ja ha passat més de tres anys, compartint espai «amb traficants de droga i assassins».

«En algun moment Espanya haurà de reflexionar i preguntar-se què en faran, de mi. Eliminar-me? No podran», acaba Cuixart, que recorda que no demanarà perdó i que «ho tornaria a fer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 2 anys

Uroooo, Quins delirios que tiene, no amigo, en Democracia no se elimina a nadie, se cumplen las Leyes, faltaría mas

Valoració:-3menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys


Admirable en Jordi Cuixart. Les esquerres espanyoles ò no, que demanen i volen arreglar la situació, sense que l'estat espanyol reconegui el seu error polític i judicial, també son culpables de la situació injusta que pateixen tots els presos polítics.

Valoració:3menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

Enhorabona Jordi Cuixart!
Et voldrien fer desaparèixer. No podran.
Sempre amb tu!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente