cielo claro
  • Màx: 14°
  • Mín:
13°

Més per Menorca exigeix que el darrer decret llei d’habitatge es tramiti com a projecte de llei

Més per Menorca ha exigit que l’Executiu d’Armengol tramiti com a projecte de llei el decret llei en matèria d’habitatge que ha aprovat aquest dilluns el Consell de Govern.

Segons la formació menorquinista, només estaria justificada la via extraordinària que suposa el decret llei per a alguns dels aspectes que es volen regular. «Pensam que, per a la majoria de qüestions que s’hi recullen, no està justificat passar per damunt de la deliberació pública», ha apuntat el diputat Josep Castells.

«Estam entrant en una espiral de legislació ‘a cop calent’. Si bé haver tramitat 15 decrets llei durant el 2020 es podia entendre –per les necessitats que imposava la pandèmia– aquest 2021 s’hauria de canviar de tendència i, en canvi, el Govern ja ha aprovat 4 decrets llei», ha denunciat l’ecosobiranista.

Val a dir que els decrets llei permeten tenir resoltes en qüestió de dies o setmanes normes amb rang de llei que tardarien en 3 o 4 mesos pel procediment d'aprovació parlamentari habitual, però han de respondre a casos d'urgència o extrema necessitat perquè obvien la participació ciutadana i el debat parlamentari.

Per tot plegat, Més per Menorca demana que el Govern accepti tramitar com a projecte de llei aquest nou decret llei. Si és així, és molt probable que Més per Menorca hi doni suport, a l'espera d'analitzar-lo amb deteniment.

En canvi, si el Govern s'obstina a eludir el debat parlamentari, Més per Menorca podria replantejar-se’n el seu suport: «El procés parlamentari permet una reflexió pausada i debatuda sobre l’oportunitat i abast de la norma. Quan s'eludeix aquest tràmit, sovint succeeix que al cap d'uns mesos s’ha de fer un altre decret per modificar i corregir aspectes que han quedat mal resolts», ha incidit el diputat Josep Castells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.