algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

MÉS i Gent per Formentera critiquen que les Balears hagin de «demanar permís a l'Estat» per a reduir les emissions

MÉS per Mallorca i Gent per Formentera han criticat aquest dimarts que les Balears hagin de «demanar permís a l'Estat» per a aconseguir els seus objectius en matèria de canvi climàtic i de reducció de les emissions.

En una roda de premsa després del ple del Parlament d'aquest dimarts, el senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha explicat al costat de la diputada de Gent per Formentera, Sílvia Tur, que la seva formació presentarà fins a 60 esmenes a la Llei d'Energia i Canvi Climàtic en la seva tramitació al Senat.

Vidal ha qualificat de «vergonyosa» la manera en què s'ha traslladat a la llei estatal l'objectiu balear de restricció de circulació de vehicles dièsel i reducció d'emissions en la mobilitat.

Per part seva, Tur ha expressat la seva preocupació després de les paraules d'Armengol e Yllanes aquest dimarts en el ple, que han afirmat que els objectius de la llei balear estan contemplats en la llei estatal, «perquè és mentida». «Voldríem haver escoltat una defensa ferma de la llei i hem escoltat una defensa de la norma estatal», ha lamentat la diputada.

Vidal ha explicat que les esmenes presentades pel seu grup es basen en sis blocs. D'aquesta manera, ha reclamat més ambició a la llei estatal i que atengui el fet insular, ja que Balears i Canàries són les àrees que més estan sofrint el canvi climàtic.

Les esmenes presentades, ha explicat, reclamen també que no es renovin les concessions en matèria de prospeccions petrolíferes, no sols que es prohibeixi autoritzar nous sondejos.

També reclamaran el tancament d'instal·lacions tèrmiques i prohibicions d'aeroports i que els projectes estatals que puguin desenvolupar-se a les Illes s'atinguin a les mateixes exigències ambientals que fixen les normes.

Les esmenes, ha apuntat el senador, varen igualment en la línia de fixar una visió global de la problemàtica perquè no es pot, ha afegit, reduir aquí les emissions i traslladar la producció a altres llocs i continuar emetent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 2 anys

Pocs polítics hem tingut desplaçats a Madrid que representin i defensin tan bé com en Vicens els interessos de la gent de les Illes. Empegueïts haurien d'estar els partits espanyolistes i tots els seus diputats i diputades que no els hem sentit piular gaire quan l'estat ens atropella la nostra voluntat democràtica.

Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@M
“Cobrar por contaminar”.
Una idea interesante.
Muy lúcido
Claro que sí, guapi.

Valoració:0menosmas
Per patètic i incongruent, fa mes de 2 anys

Deu ser que l´estat cobra per certa contaminació, o tan sols és allò de mantenir l´orgull de decidir fins a la més mínima cosa ?
De tota manera em sembla molt patètic.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente