algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

MÉS s'oposa a la proposta d'Escrivá d'allargar l'edat de jubilació

MÉS per Mallorca s’ha posicionat aquest dimecres en contra d’allargar l’edat de jubilació amb incentius perquè «és una perversió del sistema públic de pensions i no permet la incorporació de gent jove al mercat laboral», segons ha explicat el diputat Joan Mas 'Collet'. La formació ecosobiranista exigeix pensions dignes i capacitat per gaudir de la jubilació, de la mateixa manera que defensa que la gent jove accedeixi al mercat laboral amb estabilitat.

De fet, Mas ha recordat que MÉS va impulsar al Parlament una proposta per demanar que s’assoleixin tots els objectius que marca la Carta Social Europea i mesures concretes com «millorar les pensions dels ciutadans de les Illes Balears, que ara per ara tenen les pensions més baixes de tot l’Estat o acabar amb la bretxa de gènere en matèria de pensions, que actualment s’apropa al 40%».

Així mateix, MÉS per Mallorca també va impulsar l’aprovació d’una iniciativa parlamentària perquè es pugui optar a «la plena jubilació per a qui hagi cotitzat 40 o més anys i exigir la derogació dels coeficients reductors», tal i com defensa l’associació ASJUBI40. Joan Mas creu que això és una forma de «justícia» amb les persones que més anys han cotitzat, però també una manera de «donar pas a les generacions més joves de treballadors, que necessiten feines estables i ben pagades».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 3 anys

Les pensions per llei haurien de garantir una vida digna a tota la classe treballadora al final de la seva vida laboral. Les pensions son la única prestació pública d’abast general que no es paga dels pressupostos generals de l'estat. Amb el Pacte de Toledo, el PSOE, el PP i altres partits adeptes al règim, ens prenen el pel i ens fan creure que és normal i lògic que siguem els propis treballadors qui amb les nostres cotitzacions paguem les nostres jubilacions. De on treuen els doblers la casa reial i els militars per fer front a les enormes despeses de personal, compra anual d'avions, tancs, vaixells i material nou de guerra? idò d'allà mateix han de sortir els fons per pagar les nostres pensions.

Valoració:7menosmas
Per Gabisala, fa mes de 3 anys

Però aquest es el de parlament IB o el de les corts de Madrid? S'han equivocat de carpeta de mentides per contar? O ara les pensions les duen des de Palma?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente