cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

La CUP de Mallorca reivindica la ruptura amb el règim actual, «hereu del que acabà amb la Segona República per la força»

Aquest 14 d’abril, en què es compleixen 90 anys de la proclamació de la Segona República, la CUP de Mallorca vol fer un exercici de memòria històrica «fent nostra l'esperança que tal dia com avui omplí el nostre poble. S’obrien uns anys d’avanços en multitud d'àmbits i de grans possibilitats per a la gent treballadora de la nostra illa i dels Països Catalans».

«Els poders fáctics i les classes dominants espanyoles no deixaren en cap moment d'obstaculitzar qualsevol reforma, acabant amb una onada terrible de repressió i assassinats el 1936. També avui és un dia per a recordar a les que donaren la seva vida pels drets i les llibertats davant la barbàrie feixista», han remarcat.

Aquest 14 d'abril, la CUP reivindica la ruptura amb el règim actual, «hereu del que acabà amb la Segona República per la força». «Convençudes que dins els estats espanyol i francès no hi ha transformació social possible, apostant per la Confederació de Repúbliques dels Països Catalans», han apuntat.

Més encara, remarquen, sota els efectes de la pandèmia i una nova crisi, que «agreuja les desigualtats i febleses que el monocultiu turístic porta anys sembrant. És hora de començar a construir el nostre camí cap a un sistema millor, que ens permeti garantir drets i vides dignes», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 3 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")



Aquí teniu la proposta de Josep Guia:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente