algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Llum verda a la reforma de l'Estatut per a eliminar els aforaments

La majoria dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats han avançat aquest dimarts el seu suport a iniciar la tramitació de la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Balears per a suprimir els aforaments dels seus diputats autonòmics i els membres del Govern amb la finalitat que puguin ser jutjats per tribunals ordinaris.

La presa en consideració d'aquest reforma estatutària de Balears ha estat avalada pel PSOE, PP, Unides Podemos, Vox i Ciutadans, entre altres formacions, segons han anat avançant alguns dels seus parlamentaris durant el debat.

El Parlament va aprovar per unanimitat aquesta reforma al novembre de 2018 en entendre que el fur és percebut per la societat com un privilegi que distorsiona el principi d'igualtat de tots els ciutadans davant la Justícia.

I, com a marca la llei, la va remetre al Congrés per a la seva ratificació definitiva. Encara que la Cambra Baixa la va prendre en consideració fa dues legislatures, la seva tramitació va quedar congelada a conseqüència dels processos electorals de 2019 i és ara quan finalment el Congrés ha tornat a reprendre aquesta tramitació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.