cielo claro
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 13.55°
14°

TV3 estrena diumenge un 'thriller' documental de 8 capítols sobre el judici del procés

TV3 estrena aquest diumenge els dos primers episodis de la sèrie documental 'El judici', dedicada al judici als líders independentistes catalans al Tribunal Suprem per l’1-O. Amb direcció de Lluís Arcarazo i producció executiva de Jaume Roures (Mediapro), la sèrie està plantejada com un thriller documental en vuit capítols.

Els episodis reconstrueixen els fets amb l’ànim de reflexionar «sobre la independència del sistema judicial i sobre la vigència dels drets civils i dels valors democràtics a l’estat espanyol». ‘El Judici’ sintetitza tot el procés judicial i compta amb més de 30 entrevistes realitzades als implicats, inclosos alguns dels acusats i el fiscal Javier Zaragoza, en les seves primeres i úniques declaracions referents al judici.

Advocats, jutges, fiscals, juristes, experts, acusats, familiars, observadors internacionals, testimonis i representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat apareixen al llarg dels vuit episodis d’aquesta producció de The Mediapro Studio. La sèrie recull dos anys d’investigacions judicials i policials i 54 sessions de vista oral al Tribunal Suprem, amb més de 400 hores d’emissió en directe.

Entre els testimonis recollits destaquen els dels acusats Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila; el del fiscal de la sala II del Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, en les seves primeres i úniques declaracions referents al judici; el de la Premi Nobel de la Pau Jody Williams; el de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya del 2015 al 2017; el d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; el de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya del 2018 al 2020; Jaume Alonso-Cuevillas, advocat; Olga Tubau, advocada penalista; Joaquín Giménez, magistrat emèrit del Tribunal Suprem, i Anaïs Franquesa, coordinadora d’International Trial Watch, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 2 anys

De nefast s´ha de qualificar aquest "thriler" de vuit capítols insuportables que ens vol obsequiar tv3, després de la pallissa televisiva dels judicis. A més de la vergonya i ignomínia de tenir uns consellers catalans jutjats per uns espanyols que amb seu poder ens han (de moment) guanyat, ara em de suportar un altre cop aquest tràngol. A més amb els testimonis de tres pusil.lànimes com la Borràs, el Mundó i el Vila. Seria més interessant de fer un "thriler" de vuit capítols sobre com aconseguir la independència.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente