lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Joan Mas: «Els pensionistes de les Balears, després de tota una vida de feina, són més pobres que els de la resta de l'Estat»

A proposta de MÉS per Mallorca el Parlament ha aprovat aquest dijous ha una Proposició no de Llei perquè es garanteixin les pensions mínimes a tots els ciutadans de les Balears. La proposta de formació ecosobiranista defensa consolidar el Sistema Públic de Pensions i «millorar les pensions dels ciutadans de les Illes Balears, que ara per ara tenen les pensions més baixes de tot l’Estat», ha explicat durant la defensa de la proposta el diputat Joan Mas “Collet”.

En concret, la iniciativa aprovada recull la necessitat d’assolir tan aviat com sigui possible tots els objectius que marca la Carta Social Europea per a poder garantir unes pensions mínimes. Així mateix, la PNL reclama fer les passes efectives per a acabar amb la bretxa de gènere en matèria de pensions, que actualment s’apropa al 40%.

Segons el diputat de MÉS, a les Illes Balears, «per mor d'un mercat laboral desestructurat i de poca qualificació, les pensions són més baixes que la mitjana de l'Estat». En aquest context ha denunciat que des de les Balears «aportam molt al sistema de la seguretat social perquè hi ha molts de cotitzants però rebem per davall de la mitjana per les característiques del nostre mercat laboral, especialment la temporalitat». Això fa, ha explicatm que «les i els pensionistes del nostre país, després de tota una vida de feina i cotització, siguin més pobres que els de la resta de l'Estat, precisament a un lloc on és més car viure».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guim, fa mes de 3 anys

Fomentar el monocultiu del turisme és el resultat de cobrar poc i per tant de cotitzar menys.

Valoració:4menosmas
Per Obvi, fa mes de 3 anys

Compensen els hotelers que en tenen tants que se´ls enduen a l´estranger. No?

Valoració:4menosmas
Per dubtes, fa mes de 3 anys

¿Pero, qué dice ese hombre?. Supongo que para largar tal verdad (la suya), habrá comparado los ingresos de todos los pensionistas de Baleares, con todos y cada uno de los pensionistas del resto de España.
Supongo.
Uno, que entiende muy poco de esas, cosas creía que se cobraba en razón directa a lo cotizado y a los años.
Lo creía. Ahora, ya no lo sé.

Valoració:-3menosmas
Per El PSOE responsable, fa mes de 3 anys

Bé, aquest home no diu res que no sabíem. Com que darrerament, segons el seu parit, el PSOE té la culpa de tot, potser haurien de rompre l'aliança de govern i dedicar-se intensament a bastir una alternativa solvent.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente