algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

JxCat substitueix Jaume Alonso-Cuevillas per la diputada Aurora Madaula a la mesa del Parlament de Catalunya per unes declaracions polèmiques

JxCat ha decidit substituir Jaume Alonso-Cuevillas per la diputada Aurora Madaula a la mesa del Parlament de Catalunya després de la polèmica per les seves declaracions sobre l'aprovació de resolucions a la cambra fetes en aquesta entrevista a Vilaweb.

En l'entrevista es mostrava partidari de no tramitar les resolucions contra el rei espanyol i a favor l'autodeterminació. En un comunicat admet que va pecar d'imprudent i demana disculpes per haver dit que és «una bestiesa» deixar-se inhabilitar per tramitar al Parlament resolucions merament declaratives.

Davant del rebombori creat dins del grup parlamentari, Alonso-Cuevillas ha posat aquest matí el càrrec a disposició de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb qui es compromet a actuar sempre amb lleialtat.

Ha estat la mateixa Borràs qui ha proposat el nom de la seva substituta, en una decisió consensuada amb el secretari general del partit, Jordi Sànchez, i el seu president, Carles Puigdemont. L'executiva de Junts ha d'aprovar la proposta que després haurà de votar el ple del Parlament.

Cuevillas, que mantindrà l'escó de diputat, ja es van inhibir quan la mesa va aprovar el vot delegat des de l'exili del diputat Lluís Puig. Ho va justificar per no entrar en un conflicte d'interessos, ja que forma part de l'equip jurídic de l'exconseller.

Jaume Alonso-Cuevillas, en una carta, es disculpa pel to de les seves paraules, tot i que es reafirma en el contingut de l'entrevista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 3 anys

Aquest de JxCAT creant merder, com de costum.

Valoració:0menosmas
Per ?, fa mes de 3 anys

Ley del Silencio.

Valoració:1menosmas
Per Nofret, fa mes de 3 anys

Una bona decisió, sense evitar la confrontació amb l'estat, està be preservar la capacitat d’actuació de Jaume Alonso-Cuevillas en els àmbits de defensa jurídica contra els abusos de l'estat espanyol i no cremar-lo en la mesa de un Parlament Autonòmic buit de competències i amenaçat d’intervenció per part del Govern de l’estat espanyol, la fiscalia de l’estat, el Tribunal Suprem, el Consell General del Poder Judicial i fins i tot la Junta Electoral.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente