algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
22°

Antoni Noguera (MÉS) anuncia la creació d'una nova confluència política: «Tenim aspiracions fermes d'arribar a Madrid»

Antoni Noguera, coordinador de MÉS per Mallorca, ha sentenciat que «aquest procés ha de servir per fer història».

MÉS per Mallorca

El consell polític de MÉS per Mallorca va aprovar aquesta setmana l'inici del procés de constitució d'una marca estable, conjuntament amb MÉS per Menorca i Ara Eivissa, amb l'objectiu de poder arribar a Madrid.

Es van aprovar dos documents: el de les bases d'aquest projecte insularista, per una banda, i per l'altra, un decàleg que serà el corpus ideològic d'aquest nou espai polític. Aquests documents, tal com han informat des del partit, s'hauran de ratificar en assemblea i es planteja que la presentació oficial d'aquest nou projecte insularista, sobiranista, feminista i d'esquerres es presenti el mes de juny.

Segons el coordinador ecosobiranista, Antoni Noguera, «aquesta és la primera vegada que plantejam un projecte sòlid i estable amb els partits germans de les altres illes». Segons el mateix Noguera, aquest és un «propòsit aglutinador, plantejat amb temps i sobretot, amb aspiracions per tal que la veu de les Illes Balears i la dels seus ciutadans puguin arribar a Madrid».

En relació amb els documents aprovats, les bases principals d'aquest nou projecte, fixen una marca estable que perduri en el temps per les conteses vinents a l'Estat, per superar la improvisació electoral definida en les darreres eleccions generals. Segons Noguera, «la intenció és generar un vincle més important amb la ciutadania i convertir-nos amb l'autèntica força útil de les eleccions vinents en l'àmbit estatal».

La fórmula que s'emprarà serà la de formar una marca estable que transcendeixi la dels partits i que es pugui constituir com un partit instrumental, una federació o una coalició. En aquesta nova fórmula es plantejaran unes primàries obertes per implicar a la ciutadania i a les entitats en aquest procés, a més de demanar una recollida de suports per poder conformar una candidatura competitiva que pugui arribar a molts sectors de la societat.

En relació amb el decàleg, aquests són els plantejaments que marcaran el corpus ideològic d'aquest nou espai:

- Sobirania
- Autogovern
- Un nou model econòmic
- Prosperitat compartida
- Ecologisme polític
- Cultura, llengua i país
- Feminisme per la igualtat
- Democràcia
- Confederalisme
- Agenda Europea

El coordinador de MÉS per Mallorca, ha sentenciat que «aquest procés ha de servir per fer història i que la veu de les Illes Balears pugui ser escoltada a Madrid, després de 40 anys d'injustícies repetides i seguides cap al nostre país».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Solleric, fa 7 mesos

Qui es en Noguera?

Valoració:2menosmas
Per parole, fa 7 mesos

Parole, parole, parole i res pus.
I es sobret, mes a mes.

Valoració:3menosmas
Per Bernat, fa 7 mesos

6 anys al govern i el tot el que eu fet ha estat cobrar per abandonar la llengua, la protecció del territori i les cobertures socials. No hi ha cap motiu per votar-vos.

Valoració:4menosmas
Per Toni F, fa 7 mesos

Endevant!!!!!!!!!!

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris