muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Antoni Noguera (MÉS) anuncia la creació d'una nova confluència política: «Tenim aspiracions fermes d'arribar a Madrid»

Antoni Noguera, coordinador de MÉS per Mallorca, ha sentenciat que «aquest procés ha de servir per fer història». | MÉS per Mallorca

El consell polític de MÉS per Mallorca va aprovar aquesta setmana l'inici del procés de constitució d'una marca estable, conjuntament amb MÉS per Menorca i Ara Eivissa, amb l'objectiu de poder arribar a Madrid.

Es van aprovar dos documents: el de les bases d'aquest projecte insularista, per una banda, i per l'altra, un decàleg que serà el corpus ideològic d'aquest nou espai polític. Aquests documents, tal com han informat des del partit, s'hauran de ratificar en assemblea i es planteja que la presentació oficial d'aquest nou projecte insularista, sobiranista, feminista i d'esquerres es presenti el mes de juny.

Segons el coordinador ecosobiranista, Antoni Noguera, «aquesta és la primera vegada que plantejam un projecte sòlid i estable amb els partits germans de les altres illes». Segons el mateix Noguera, aquest és un «propòsit aglutinador, plantejat amb temps i sobretot, amb aspiracions per tal que la veu de les Illes Balears i la dels seus ciutadans puguin arribar a Madrid».

En relació amb els documents aprovats, les bases principals d'aquest nou projecte, fixen una marca estable que perduri en el temps per les conteses vinents a l'Estat, per superar la improvisació electoral definida en les darreres eleccions generals. Segons Noguera, «la intenció és generar un vincle més important amb la ciutadania i convertir-nos amb l'autèntica força útil de les eleccions vinents en l'àmbit estatal».

La fórmula que s'emprarà serà la de formar una marca estable que transcendeixi la dels partits i que es pugui constituir com un partit instrumental, una federació o una coalició. En aquesta nova fórmula es plantejaran unes primàries obertes per implicar a la ciutadania i a les entitats en aquest procés, a més de demanar una recollida de suports per poder conformar una candidatura competitiva que pugui arribar a molts sectors de la societat.

En relació amb el decàleg, aquests són els plantejaments que marcaran el corpus ideològic d'aquest nou espai:

- Sobirania
- Autogovern
- Un nou model econòmic
- Prosperitat compartida
- Ecologisme polític
- Cultura, llengua i país
- Feminisme per la igualtat
- Democràcia
- Confederalisme
- Agenda Europea

El coordinador de MÉS per Mallorca, ha sentenciat que «aquest procés ha de servir per fer història i que la veu de les Illes Balears pugui ser escoltada a Madrid, després de 40 anys d'injustícies repetides i seguides cap al nostre país».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Solleric, fa mes de 3 anys

Qui es en Noguera?

Valoració:2menosmas
Per parole, fa mes de 3 anys

Parole, parole, parole i res pus.
I es sobret, mes a mes.

Valoració:3menosmas
Per Bernat, fa mes de 3 anys

6 anys al govern i el tot el que eu fet ha estat cobrar per abandonar la llengua, la protecció del territori i les cobertures socials. No hi ha cap motiu per votar-vos.

Valoració:4menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Endevant!!!!!!!!!!

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente