cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

El Parlament insta el Govern espanyol a aplicar una política migratòria d'acord amb els drets humans

25/03/2021 La Comisión de Asuntos Sociales, Derechos Humanos y Deportes del Parlament. SOCIEDAD ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS PARLAMENT IB | PARLAMENT IB

La Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament ha aprovat aquest dijous una Proposició No de Llei (PNL) per a instar el Govern d'Espanya a l'aplicació d'una política migratòria d'acord amb els drets humans i la defensa dels drets de les persones migrants.

La iniciativa (presentada per MÉS per Mallorca, PSIB i Unides Podem) també demana al Govern que adopti de manera urgent les mesures necessàries per a facilitar l'accés al sistema de cita prèvia i reduir la demora existent per a la realització de diversos tràmits en dependències policials.

Així mateix, sol·licita a l'Executiu espanyol a adoptar dins de les seves possibilitats com a mesura extraordinària, prorrogar de manera automàtica totes les autoritzacions de residència i treball de caràcter permanent que haguessin vençut després de la vigència de l'estat d'alarma fins al dia 31 de desembre de 2020.

La PNL també insta l'Estat a l'ampliació del termini de 90 dies posteriors al venciment de la targeta de residència a 180 dies per a tramitar la renovació corresponent i evitar així la situació d'irregularitat sobrevinguda en el context de crisi per la pandèmia i saturació de l'administració.

A més, la iniciativa exigeix al Govern d'Espanya que segueixi les recomanacions del defensor poble de protecció internacional, referent a l'asil i refugi, de prendre les mesures necessàries per a garantir el dret que tenen els ciutadans estrangers que acudeixen a dependències policials a rebre un resguard per a manifestar la seva voluntat de sol·licitar protecció internacional.

«El nostre deure, com a representants polítics, és garantir per tots els mitjans, una rebuda digna, uns serveis eficaços i unes institucions que assegurin el compliment dels drets de totes les persones amb independència del seu lloc de naixement», ha assenyalat la diputada d'Unides Podem Cristina Mayor.

Segons ha explicat Major, aquesta iniciativa respon a la necessitat de deixar constància en la institució d'allò que es reclama als carrers «amb força i contundència i que un país sense una defensa real de la igualtat i els drets humans, és un país amb una baixa intensitat democràtica».

Atenció presencial Ciutadella

D'altra banda, la Comissió ha aprovat una segona PNL, presentada pel Grup Popular, amb la qual insta el Govern a restablir i recuperar en Ciutadella l'atenció presencial dels serveis d'atenció social a les persones que depenen de la comunitat autònoma.

Entre altres punts, també es demana al Govern restablir i recuperar aquesta atenció presencial per a agilitar la gestió i evitar desplaçaments, i a fer una anàlisi dels serveis que gestiona a Menorca per a millorar i agilitar la seva execució i eficàcia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.