algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Ensenyat espera que la visita dels ministres espanyols «no quedi en una campanya de màrqueting»

El portaveu del Grup Parlamentari MÉS per Mallorca Miquel Ensenyat, ha expressat aquest dijous que espera que les visites de diferents ministres espanyols a les Balears «no quedin en una campanya de màrqueting» i «serveixin per a alguna cosa».

En una roda de premsa en el Parlament, Ensenyat ha assenyalat que des de la formació ecosobiranista es mostren «escèptics» amb aquestes visites de diferents membres de l'Executiu espanyol.

El diputat ha recordat que, més enllà de les ajudes que l'Estat destinarà a les Balears pels efectes de la pandèmia, hi ha altres qüestions importants per a la comunitat que s'han de tractar. «La comunitat viu una situació extraordinària i cal donar reposada, però també hi ha una situació estructural», ha afegit.

Recurs d'inconstitucionalitat
En aquest sentit, ha parlat també del recurs d'inconstitucionalitat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2021 que el *Parlament treballa per a presentar-lo davant el Tribunal Constitucional.

Aquest passat dimecres, El PI i Més per Menorca sol·licitaven un assessorament extern per a reforçar els arguments jurídics del recurs, ja que l'esborrany que ha preparat el servei jurídic del Parlament és «en un 95%» la iniciativa que van presentar els grups proponents.

En aquesta línia també s'ha expressat Ensenyat, qui ha reiterat que la proposta s'ha d'aprofundir, atès que els arguments que es presentin «poden condicionar el resultat que s'admeti o no a tràmit aquest recurs». «Si els serveis jurídics de la casa no són oportuns, cal buscar un assessorament extern que sigui especialista en dret constitucional», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.