algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

MÉS impulsa una proposta perquè l’Estat exoneri d'impostos els autònoms i petites empreses

El Parlament ha aprovat per unanimitat una Proposició no de Llei impulsada per MÉS per Mallorca que reclama que el Govern espanyol «exoneri de les quotes de la Seguretat Social i de la liquidació d'IVA, en cas de ser favorable a l'Estat els treballadors autònoms i les petites empreses que la seva activitat s'hagi vist aturada a les mesures sanitàries més restrictives», segons ha explicat el diputat que l’ha defensada, Joan Mas ‘Collet’. Per a defensar el text, el diputat ha assegurat que les Illes Balears «fins ara ara hem estat espoliats per pagar els capritxos de l'Estat, ara toca rescatar les persones i el país».

El text incideix que «tots els indicadors econòmics coincideixen a advertir que la crisi del coronavirus serà letal per a l'economia en general, ho serà més per a aquelles que, com la nostra, depenen de sectors tan canviants com el turístic» i, per això, demana també que l’executiu de Pedro Sánchez «estudiï amb els agents econòmics de les Illes Balears i el Govern de les Illes Balears línies d'ajudes per finançar les empreses de les Illes afectades per les restriccions sanitàries». «A hores d'ara les administracions que més ha fet per la ciutadania i les empreses han estat els ajuntaments, els Consells i el Govern autonòmic», ha sentenciat el diputat.

Joan Mas ha defensat que «es tracta que l’Estat doni un tractament diferenciat i singular a les Illes Balears, que en aquests moments es troba en una situació econòmica i social molt delicada». El representant ecosobiranista ha volgut subratllar durant la seva intervenció que «la paralització de l'activitat econòmica per mor de la crisi sanitària també ha tengut fortes conseqüències en el mercat laboral: tancament de petites empreses, destrucció de llocs de feina, no renovació de contractes i no realització de noves contractacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.