nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Balboa: «La legislatura 2015-2019 s'aborda l'explotació de menors que el PP havia decidit ignorar»

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Consell Guillem Balboa, ha considerat aquest dijous que en la legislatura 2015-2019 «s'aborda l'explotació de menors que el Partit Popular havia decidit ignorar la legislatura anterior».

Així ho ha expressat Balboa després de la Comissió Política sobre Explotació Sexual Infantil en el marc del Consell Rector de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), on han comparegut l'expresidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, entre altres càrrecs de la institució insular entre 2015 i 2019.

«Durant la legislatura que MÉS va presidir l'IMAS, es va detectar i es va començar a treballar durament per a fer front a l'explotació de menors, un treball que ha seguit des de llavors», ha assenyalat.

D'acord amb MÉS, «aquest dijous s'ha posat en dubte la versió de la presidenta de l'IMAS en la legislatura 2011-2015, Catalina Cirer, que la setmana passada va assegurar que no havia tingut constància dels casos d'explotació de menors».

Per part seva, la consellera del PSIB en el Consell de Mallorca Lorena Oliver ha destacat que «després de la parada de màquines del PP, els menors van tornar a ser una prioritat quan els partits d'esquerra van recuperar el govern».

«Compareixença rere compareixença, queda evidenciat que més que parlar de l'increment de casos durant una o l'altra legislatura, hauríem de parlar de l'increment de la capacitat de detectar els casos», ha reflexionat Oliver, ja que «l'explotació sexual infantil és una xacra que afecta a totes les societats independentment de qui governi, i no és un problema exclusiu de l'IMAS».

«L'oposició ha volgut treure un rèdit polític d'un problema sobre el qual no s'hauria d'intentar fer política, perquè és evident que és molt major que la gestió del responsable polític de torn», ha conclòs Oliver.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per una autoreflexió, fa mes de 3 anys

el partit pepero, ja hem vist que és de lo més inmoral que hi ha. Tots el que estan a la dreta d´aquest encara ho són molt més, pensem a quins nivells podrien arribar ?
Per a mi els seus defensors no mereixen ser considerats com a humans, més aviat uns orkos, com a la película.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente