muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
11°

MÉS reclama la participació de les institucions en la gestió dels fons europeus

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca en el Parlament Josep Ferrà, ha insistit aquest dijous «en la necessitat d'implicar de manera activa» a les institucions de les Balears en la presa de decisions i canalització dels projectes susceptibles de rebre l'ajuda dels fons europeus.

Ferrà ha explicat que aquests fons suposen «una gran oportunitat» per a les Illes no només per les aportacions econòmiques, sinó també perquè suposen «una primera passa efectiva per a transformar i evolucionar».

En aquest sentit, el diputat ecosobiranista ha destacat que l'arxipèlag no pot quedar al marge d'uns projectes que poden definir un nou model. «No només ens juguam la recuperació econòmica, la transició ecològica, així com la transformació digital i social, també està en joc una societat més justa, igualitària i sostenible», ha dit.

Per això, Ferrà ha precisat que si bé els fons Next Generation suposen «un enorme repte, la seva gestió serà crucial per a fonamentar la transició a un nou model més sostenible». Per això, ha proposat que aquestes ajudes puguin promoure un creixement «més inclusiu i respectuós» amb el medi ambient, així com la transformació estructural necessària per a fer front a la digitalització i la transició cap a una economia verda.

En aquest context, MÉS situa els fons europeus com «una prioritat» i, per això, portarà aquesta qüestió a la taula del Pacte per a «defensar els interessos de Balears, la xarxa productiva petita i mitjana, així com la transformació del model econòmic».

La iniciativa política de MÉS arriba després de mesos de reunions amb diferents entitats. L'última trobada ha estat amb el GOB amb qui, d'acord amb Ferrà, «compartim el camí i l'anàlisi de la situació, a més de les propostes per a garantir un impuls a la transformació del model productiu».

Ferrà també ha anunciat la creació d'un grup de treball polític amb diferents perfils per a articular una proposta «ambiciosa i participada» referent als fons europeus i defensar a les institucions. També se sol·licitarà la presència del nou conseller de Fons Europeus i el seu equip en els espais de treball permanent del pacte dels Acords de Bellver.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.