cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
16°

Armengol defensa al Senat que l'aprovació del REB «és més urgent que mai»

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha participat aquest divendres des del Senat en la ponència de l'estudi sobre la insularitat de les Balears, on ha urgit al Govern de Pedro Sánchez a accelerar la tramitació del Règim fiscal.

«Resulta més urgent que mai per a la ciutadania», ha sostingut la presidenta en declaracions als mitjans de comunicació després d'acabar la seva intervenció en aquesta ponència en la Cambra Alta, en la qual també han anat compareixent al llarg del matí els seus homòlegs de les Canàries, Ceuta i Melilla.

En aquest sentit, Armengol ha agraït al Senat que hagi albergat aquesta ponència per a estudiar el fenomen de la insularitat a l'Estat espanyol i que s'hagi donat l'oportunitat de, segons ha dit, «conèixer a aquesta Espanya plural».

Per això, ha insistit a reclamar al Govern de Pedro Sánchez que acceleri en els terminis de la tramitació d'aquest Règim fiscal, que, segons ha lamentat, en 2019 es va aprovar l'avantprojecte en el Consell de Ministres, si bé falta la tramitació d'aquesta part fiscal.

«L'Estat ha de compensar de veritat el que significa viure en territori extrapeninsular que no té aprovat les seves condicions fiscals. Instem els senadors que ens ajudin a accelerar aquest procés per part del Govern d'Espanya», ha assenyalat Armengol durant la roda de premsa.

Corregit el dèficit amb aquest règim fiscal

Així mateix, ha explicat que durant la ponència també s'ha tractat el sistema de finançament autonòmic, que és «fonamental» per a les Balears, i ha censurat que les Balears estan «infrafinançades».

Referent a això, considera Armengol que el dèficit generat s'hauria de corregir amb el Règim especial fiscal al qual ha fet referència anteriorment.

Segons ha denunciat, el fet de viure en unes illes fa que la seva economia estigui lligada al turisme i moltes empreses veuen com s'encareix el transport de mercaderies: «La nostra cistella de la compra és molt més cara, aquestes deduccions fiscals ens ajudarien al fet que les empreses anessin més competitives».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.