nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

Vidal a Armengol: «Si està tan dolguda amb Madrid, doni suport al recurs contra els PGE pel REB»

El senador per les Illes Balears Vicenç Vidal (MÉS) ha participat aquest divendres a la sessió d'inici de la ponència d'estudi sobre la insularitat del Senat on compareixia la presidenta del Govern Francina Armengol reclamant-li «coherència i fets més enllà de queixes».

Vidal ha afirmat que «la bona voluntat i diagnòstic correcte d'Armengol arriben quaranta anys tard» i ha volgut «animar-la a que si està disposada a fer un discurs quasi sobiranista a una ponència del Senat a porta tancada en tornar a Mallorca doni suport de forma clara al recurs d'inconstitucionalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat pel REB». L'ecosobiranista ha demanat a Armengol si «honestament» creu que l'Estat Espanyol «tant amb executius d'un partit estatal o un altre, ha tractat amb ponderació i equitat a les Illes Balears»

El senador ha remarcat que «l'infrafinançament, la manca de desenvolupament de l'autogovern i la insularitat com a taló d'Aquil·les -que ni PSOE, ni PP ni Podem han entès mai- frenen considerablement la possibilitat de tirar endavant un projecte col•lectiu seriós com a país per a les Illes Balears». Per Vidal «Armengol ha de plantar-se davant el govern Sánchez exigint el desenvolupament del REB, la part fiscal i fons europeus coherentment amb la caiguda del nostre PIB si vol ser creïble».

«No es pot fer un discurs al Senat a una ponència que s'ha impulsat perquè MÉS ha insistit ja que el PSOE no ho veia i després, en tornar al Consolat, no fer-se valer davant el govern estatal del seu propi partit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.