nubes dispersas
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

Ferrà: «La passivitat del Govern espanyol fa que continuïn les prospeccions petrolieres a la Mediterrània»

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha censurat la passivitat del Govern espanyol per protegir la mar Mediterrània de noves prospeccions petrolieres. De fet, segons Ferrà, la «poca sensibilitat» del Govern espanyol sumada a una «nul·la gestió» en aquesta qüestió, «només fa que les prospeccions continuïn». De fet, aquesta mateixa setmana, el Tribunal Suprem ha decidit mantenir un projecte petrolier en una zona d'alt valor ecològic, davant de la costa de Tarragona i Delta de l'Ebre. Un fet que, d'acord amb el diputat ecosobiranista, «podria haver-se evitat, si a Madrid haguessin passat de les paraules als fets. No val omplir-se la boca defensant la Mediterrània i després quedar-se de mans plegades sense aprovar una legislació que impedeixi aquest desastre mediambiental»

MÉS per Mallorca celebra que l'Aliança Mar Blava hagi decidit portar al cas davant la Comissió Europea. De fet, Josep Ferrà avala les tesis defensades per l'entitat proteccionista. «És un clar incompliment del dret comunitari». A més, assegura el diputat, «la pròrroga concedida no compta amb una avaluació prèvia, malgrat els riscos que comporta l'activitat».

Amb tot, el diputat ha recordat que el passat mes de novembre, MÉS ja va presentar al Parlament una iniciativa per a reclamar al Govern espanyol una moratòria que prohibeixi l'exploració, recerca i explotació d'hidrocarburs i altres substàncies minerals a la mar mediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.