nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Més per Menorca demana que es compleixi l'Obligació de Servei de Públic entre illes

Més per Menorca ha presentat una proposta al Congrés –a través de la diputada d'ERC, Marta Rosique– per exigir el compliment de l'Obligació de Servei de Públic (OSP) entre Menorca i Mallorca ja que, hores d’ara, no s’estan oferint les quatre freqüències diàries que exigeixen les condicions de l'OSP.

«Aquesta situació altera la vida de moltes persones que, per motius laborals, de salut o acadèmics han de passar moltes hores mortes a Palma sense vol de tornada a Menorca fins al fosquet», ha denunciat el diputat Josep Castells.

Per aquest motiu, Més per Menorca també ha demanat la compareixença al Parlament del nou conseller de Mobilitat, Josep Maria Ribas, per tal que expliqui per quina raó de les quatre freqüències diàries que per llei hi ha d’haver entre Menorca i Mallorca, alguns dies només se s'estan programant tres.

Val a dir que, en alguns casos, tampoc no hi ha les hores exigibles entre un vol i un altre, segons que denuncia Més per Menorca, que també posa de manifest que l’avió de les 7.05 hores del matí s’ha retardat a les 7.35 hores, el que impossibilita arribar la feina a les 8.00 hores.

«La connexió aèria és essencial per als menorquins perquè molts serveis de la nostra comunitat autònoma són a Palma: des de l’hospital de Son Espases i UIB fins el Conservatori de Música. Pagam a la CAIB els mateixos impostos que els residents de Mallorca i tenim dret d’accedir a aquests serveis sense tantes dificultats».

Finalment, el partit ha demanat informació per escrit al govern espanyol sobre el Pla d’operacions d’IBERIA i d’Air Europa per esbrinar si aquestes companyies tenen cap intenció de modificar el seu programa d’actuacions (si, p.ex, volen deixar d'operar l'OSP per algun motiu, cas en el qual haurien d’avisar amb 6 mesos d'antelació).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.