algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca registraran un escrit per a impugnar la votació sobre el recurs d'inconstitucionalitat als PGE

El Pi-Proposta per els Illes Balears, MÉS per Mallorca i Més per Menorca registraran un escrit per a impugnar la votació al Parlament d'aquest dimarts sobre la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2021.

La votació d'aquesta iniciativa al ple ha hagut de repetir-se, a instàncies de la lletrada, després que en un primer moment resultés un empat a 28 i tot i que el president de la Cambra, Vicenç Thomas, donés per rebutjada la proposta «en no haver aconseguit la majoria absoluta». En la segona votació la proposta ha rebut 22 vots a favor i 27 en contra.

En el transcurs entre les dues votacions el diputat de Més per Menorca Josep Castells ha sol·licitat que la votació s'ajornés al pròxim ple perquè diversos diputats havien sortit i entrat a l'hemicicle i ha argumentat que les votacions repetides han de realitzar-se «en un sol acte».

Després del ple, el diputat Josep Castells ha criticat que PSOE, Unides Podem i Vox «han interposat els seus interessos de partit per sobre dels interessos de les Balears» amb el seu vot en contra a la iniciativa. «La presidenta Armengol sempre presumeix de ser la que més lluita pels interessos de les Balears, avui no ha estat així», ha lamentat Castells.

Per la seva banda, el diputat d'El Pi Josep Melià ha destacat que aquest dimarts «s'ha constatat que hi ha una majoria absoluta que dona suport a aquesta iniciativa de posar un recurs d'inconstitucionalitat». «El que s'ha de fer és perseverar i intentar que la Cambra, quan aquests diputats s'hagin millorat o hagin resolt els seus problemes personals, voti i es demostri la voluntat democràtica del Parlament que representa els ciutadans de les Illes», ha explicat Melià.

En aquest sentit, des de MÉS per Mallorca han assenyalat que dos diputats no han pogut assistir a la votació i, per això, la iniciativa no ha estat aprovada. Per aquest motiu, les tres formacions tornaran a registrar aquesta proposta a la Cambra, per a aconseguir que finalment tiri endavant. La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha considerat que «els arguments que han donat el PSOE i Unides Podem són indefensables». «La gent d'aquestes Illes no es mereix esperar un any més a aquest dret que fa 20 anys que esperam», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.