algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

El PSOE d'Armengol s'erigeix ara com «l'avantguarda» política i «l'única alternativa a l'extrema dreta i els populismes»

Armengol i la resta de dirigents del partit durant la presentació del document 'Horitzons de Futur per a les Illes Balears'. | PSIB-PSOE

El PSIB-PSOE ha presentat públicament aquest dissabte el procés de reflexió 'Horitzons de Futur per a les Illes Balears', un debat intern i participatiu impulsat pel partit en el qual es va començar a fer feina el mes de maig de 2020 i que fixa les bases del seu posicionament «per a les Illes postpandèmia», amb un document dividit en tres eixos principals i en la redacció del qual han participat més de 250 militants i simpatitzants en 55 reunions i trobades presencials i telemàtiques.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha presentat públicament aquest procés en un acte obert a la ciutadania a través del canal de YouTube del partit, destacant que «els i les socialistes mai no ens aturam i hem estat capaços de fer, durant la pandèmia, un procés de reflexió sobre cap a on volem enfocar les Illes després de la Covid-19».

En aquest sentit, Armengol ha reivindicat la capacitat del partit de «posar-se a l'avantguarda», essent el primer partit capaç d'afrontar el futur que volem i emfatitzant la capacitat del PSIB-PSOE «d'entendre bé què ha de venir després, anticipar-se a les decisions i obrir-se a la participació, com a partit fort, unit i sòlid que som».

Armengol ha realçat els valors d'esquerres com els més necessaris en aquest escenari de crisi, realçant la justícia social, la igualtat, l'equitat, l'afiançament de la democràcia, les decisions participades i el reforç de l'Estat del Benestar com a valors clau i «l'alternativa a l'extrema dreta i els populismes».

El procés, tal com ha explicat Armengol, es divideix en tres eixos «que cobren més sentit ara que mai», i que han fet posar en comú algunes de les qüestions amb les quals el partit està fent feina des de la passada legislatura i que ara s'han «d'accelerar i apuntalar».

Pel que fa al model econòmic, ha reivindicat «un model més sostenible i resilient», destacant la necessitat d'apostar per la digitalització i l'economia verda i del coneixement, i ha explicat que, precisament, la reestructuració del Govern «respon a aquesta aposta per millorar el model econòmic illenc i aprofitar bé tots els recursos públics disponibles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mary, fa mes de 3 anys

I de l'extrema esquerra

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente