algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Així queda el Govern després de la remodelació de càrrecs i conselleries

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest divendres una remodelació del Govern per la qual surten de l'Executiu Pilar Costa (Presidència), Marc Pons (Mobilitat i Habitatge), i Isabel Castro (Administracions Públiques) i entren la diputada socialista Mercedes Garrido, l'actual batle de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí, i el vicepresident del Consell de Menorca, Miquel Company.

Així ho ha anunciat Armengol durant una roda de premsa després de la celebració d'un Consell de Govern extraordinari aquest divendres. Armengol ha assegurat que l'objectiu d'aquests canvis és reforçar l'Executiu per a «afrontar aquesta nova fase de reactivació i reconstrucció» de la societat i economia de les Balears.

Conselleria de Presidència i portaveu

La Conselleria de Presidència deixa de gestionar les competències de Cultura i assumeix Funció Pública, Emergències i Interior. En substitució de Pilar Costa, fins ara portaveu del Govern i consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, entra Mercedes Garrido, que actualment és diputada del PSIB al Parlament i que en la legislatura anterior va ser consellera de Territori i Infraestructures al Consell de Mallorca.

A més, assumirà les funcions de portaveu el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Conselleria de Fons Europeu

En segon lloc, es crea la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i al front se situarà l'actual vicepresident del Consell de Menorca, Miquel Company.

Aquesta Conselleria substitueix, segons Armengol, l'actual d'Administracions Públiques i Modernització, que gestionava Isabel Castro, un altre càrrec que surt del Consell de Govern. Les competències de Memòria Històrica s'integren a la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, que dirigeix ​​Juan Pedro Yllanes.

Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Surt també el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i entra Josep Marí Ribas, conegut com 'Agustinet', que actualment és batle de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa), un càrrec que ha exercit durant 11 anys.

Armengol ha precisat que Pilar Costa continuarà treballant com a diputada al Parlament, on serà la nova portaveu del Grup Parlamentari Socialista; Isabel Castro també continuarà treballant en altres funcions al Govern; i de Marc Pons s'ha limitat a indicar que se'n va «a Madrid».

Reducció d'alts càrrecs

La presidenta ha apuntat també que amb aquests canvis es redueixen una quinzena d'alts càrrecs entre assessors i directors generals.

D'aquesta manera, les sortides i entrades de l'organigrama afecten únicament a les carteres del PSIB. Es mantenen en el càrrec els socialistes Martí March (Educació), Rosario Sánchez (Hisenda) i Patricia Gómez (Salut).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cor Josepí, fa mes de 3 anys

... Tenint en compte la disbauxa urbanística que existeix a Sant Josep de sa Talaia, res millor que col·locar en Gustinet a la conselleria d'habitatge
(mode ironia)

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente