cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

MÉS demana «posar fi a la guerra artificial» en el Govern espanyol i aprovar la Llei Trans

Les sectorials de Feminisme i LGTBI de MÉS per Mallorca han demanat aquest dimecres «posar fi a la guerra artificial» en el si dels partits del Govern espanyol sobre la Llei Trans, i han expressat el seu suport a la lliure autodeterminació de gènere, afirmant que «les persones trans no es senten, són».

Des de MÉS, el coordinador de la sectorial LGTBI+, Chema Ferrer, ha considerat «inexplicable el canvi d'actitud del PSOE perquè fins ara ha estat d'acord amb la lliure autodeterminació de gènere des de 2014».

«Quan sembla que estem a punt d'aprovar una Llei que canviarà la vida de milers de persones, s'obren obstacles que no podem entendre», ha denunciat. En el context actual, MÉS ha instat els partits del Govern espanyol a «treballar junts perquè la Llei d'Igualtat Real i Efectiva de les persones Trans comenci a caminar i vegi la llum al més aviat possible».

La coordinadora de feminismes, Anabel Riveras, ha destacat que la Llei Trans «tracta de solucionar la inclusió social d'un col·lectiu molt marginat». «Una Llei similar a la que ja existeix en països com Portugal, Grècia, Irlanda, Dinamarca, Suècia, Noruega o l'Argentina, on ja s'ha fet el pas sense que cap de les amenaces que ens anuncien hagin produït», ha dit.

Riveras ha suggerit que hi ha «una espècie de baralla entre els sectors feministes del PSOE i Podem que aniria més enllà d'aquesta Llei i que sembla més una guerra de poder enmig d'un Govern de coalició». Per part seva, Ferrer ha dit que «és bàsic atendre i protegir la infància dels menors Trans i ajudar a un col·lectiu amb una taxa d'atur del 75 per cent».

A més, veu necessari homogeneïtzar la normativa de les diferents comunitats autònomes «perquè hi ha algunes amb lleis específiques on les dones trans tenen uns drets que en unes altres no són reconeguts». «És necessari que el col·lectiu Trans aconsegueixi la dignitat que no es qüestiona a uns altres», ha defensat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.