algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Vidal anuncia un pacte amb PSOE i PP sobre la Ponència d'Insularitat del Senat

El senador per les Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha anunciat aquest dimarts, en el marc de la comissió de despoblació i repte demogràfic del Senat, que ha aconseguit pactar els continguts de la ponència d'estudi de la insularitat i els territoris extrapeninsulars (ciutats de Ceuta i Melilla) amb els senadors Cosme Bonet (PSIB) i José Vicente Marí Bosso (PP).

Vidal ha subratllat que també han aconseguit acordar la data de l'inici, el 19 de febrer. D'aquesta manera, Vidal s'ha mostrat «satisfet perquè, després de un llarg periple des de la proposta ecosobiranista, hagi aconseguit consensuar almenys una ponència d'estudi».

El senador ha remarcat precisament «el consens com a fórmula per a aconseguir una diversitat de ponents representatius de Menorca, Eivissa, Formentera i Mallorca representatius de la pluralitat de sectors socials i econòmics de les nostres Illes».

Vidal ha destacat que s'ha pensat la ponència en una sèrie de grans blocs temàtics. Pel que fa al camp socioeconòmic, ha assenyalat que destacaran noms com l'exconseller del Banc d'España Guillem López Casasnovas, Ferran Navinés (CES), Biel Huguet (AEPIB) i Josep Lluís Aguiló, de la Cambra de Comerç de Mallorca, entre altres.

Sobre el bloc de transició ecològica, Vidal s'ha referit a «poder dur a Madrid» les veus del conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, Margalida Ramis, del *GOB, i l'entitat Eivissa Aliança Mar Blava, entre altres.

Finalment, ha explicat que, en el bloc sobre mobilitat, hi haurà la possibilitat d'escoltar a Joan Enric Vilardell, de la plataforma pel Transport Aeri de Menorca, i als representants de ports, aeroports, AENA i les navilieres que operen a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.