algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Més per Menorca intentarà que el Parlament aturi les obres del Port de Fornells

Més per Menorca ha registrat aquest dijous una proposta perquè el Parlament aturi les obres de reforma del port de Fornells després que el passat 25 de gener el Consell de Govern va autoritzar la licitació per un import que supera els 9,5 milions d’euros. Això, tot i no comptar amb el suport de la Junta Local de Fornells ni del Ple de l’Ajuntament des Mercadal, i no atendre tampoc a criteris paisatgístics.

La formació creu que es fa necessària la paralització immediata de les obres i insta a fer una comissió amb la participació de Ports IB i els grups polítics de l’Ajuntament des Mercadal perquè es reformuli el projecte i se'n redueixi l’impacte ambiental.

Segons el diputat Josep Castells «un cop caducada l’autorització administrativa de l’antic restaurant, s’obria l’oportunitat de reordenar de manera més racional i integral aquest espai emblemàtic, que hauria de tenir com a prioritat l’ús públic per a la ciutadania i per les activitats tradicionals de varada i manteniment d’embarcacions. A més, cal recordar que Menorca és Reserva de la Biosfera i, com a tal, cal evitar l’impacte paisatgístic d’actuacions prescindibles». «Menorca ha de construir en verd», ha incidit.

Cal recordar que malgrat el compromís de consens que PortsIB va adquirir el 2017 quan va anunciar el projecte, des de Més per Menorca denuncien que no s’ha arribat a cap acord i que, des d'aleshores, tant el poble des Mercadal com el mateix Parlament s’hi han manifestat en contra en nombroses ocasions.

Pel que fa al Parlament, el febrer del 2019, la cambra autonòmica la proposició no de llei (RGE núm. 7174/2018) presentada pel partit on s’instava el Govern i Ports de les Illes Balears a no incloure en el projecte de reforma cap nova edificació. I el passat 13 d’octubre, el conseller de Mobilitat i Habitatge va afirmar en seu parlamentària que, sobre aquesta qüestió, cercaria l’acord amb la Junta Local de Fornells i va afegir que «si la Junta Local de Fornells diu que sí, tirarem endavant aquest projecte, i si diu que no, evidentment l’haurem de replantejar»

Pel que fa a l’Ajuntament des Mercadal, el passat 25 de juny el seu ple es va tornar a manifestar en contra de la construcció de l’edifici de nova planta a la zona des Pla de Fornells, reiterant el que el mateix consistori ja havia acordat el març del 2018.

Si bé tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament des Mercadal es van manifestar favorables a la inversió de Ports IB per a millorar les infraestructures portuàries de Fornells (soterrar el dipòsit de la benzinera, reparar l’espigó, millorar el passeig marítim, etc.), una àmplia majoria de la població de Fornells i de la corporació municipal han expressat el seu rebuig a tornar a privatitzar la zona de domini públic des Pla, amb un edifici a primera línia de mar amb fins lucratius.

En un altre ordre de coses, cal destacar que la Llei de Ports de les Illes Balears estableix que totes les actuacions edificatòries a les zones portuàries han de comptar amb un informe urbanístic per part de L'Ajuntament corresponent, tot i que Ports de les Illes Balears encara no ha registrat cap petició per obtenir aquest document.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.