algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

MÉS i Esquerra Unida mostren el seu rebuig «total» a l'ampliació de l'Aeroport

MÉS-Estimam Palma i Esquerra Unida a les Illes Balears han reiterat aquest dijous el seu rebuig «total» a les obres d'ampliació d'AENA a l'aeroport de Son Sant Joan, després que l'ens aeroportuari hagi adjudicat un contracte per a ampliar les passarel·les de dos mòduls en l'aeròdrom, segons ha indicat la formació ecosobiranista.

D'acord amb MÉS-Estimam Palma, s'han adjudicat les obres d'instal·lació de noves passarel·les d'embarcament de passatgers en els mòduls A i D per valor de 12,3 milions d'euros, les quals suposaran el creixement dels dos mòduls amb més portes d'embarcament.

En aquest sentit, el coordinador de la formació ecosobiranista, Miquel Àngel Contreras, ha afirmat que «aquesta pandèmia ha demostrat que el monocultiu turístic vigent és fràgil i obsolet». «Hem de treballar per la diversificació econòmica i el canvi de model turístic. El projecte que planteja AENA no té cap mena de sentit», ha assenyalat.

A més, ha recordat que «la mobilitat és un dret per als residents, però l'aeroport no pot ser una màquina de generar ingressos que se'n van a Madrid i no tornen, mentre la ciutadania de Palma suporta els perjudicis mediambientals i de pressió humana».

Per la seva banda, Esquerra Unida han apuntat que aquesta decisió «no es correspon amb cap necessitat de la societat de les Illes Balears».

«Les Balears i en especial Mallorca, tenen una previsió turística absurda, com a primer element, seguit de que les estructures de comunicació estan sobredimensionades actualment, ja que Mallorca, encara que Madrid no ho vulgui veure és un territori finit, delimitat per la mar».
En paraules de Juanjo Martínez, coordinador general d'EUIB, «necessitem les inversions de l'estat, que a més és un deute històric, però no així. Necessitem reforçar els servei de salut, l'educatiu, de serveis socials, apostar per inversions que diversifiquin la nostra economia, per avançar cap a la transició energètica, per a que ningú quedi enrere, malauradament, aquesta inversió sols beneficia als de sempre i no a la majoria social que sosté aquesta Illa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xiringuito des paquitos, fa mes de 3 anys

Sa màfia Ñorda està massa endollada en ses negocis de s´elit feixista, i no voldrien perdre-se´ls. Porten vivint-hi 80 anys a s´esquena de tots. No volen consentir que se´ls canviés son xiringuito paquito.

Valoració:-1menosmas
Per GabiRull, fa mes de 3 anys

Es impressionant com els representants que hem votat de IU i Més passen de la seva feina. Només xerren de les coses en les que no poden intervenir. Però no fan res per millorar les seves àrees de govern per les que cobren 50m € any. Són uns inútils

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

Si en algún momento ha sido necesario, cosa que no sé, ahora de ninguna manera. Y presuntamente no reclamará ninguna ampliación ni dentro de 10 años. Tampoco lo sé, pero ahora se me antoja un disparate. Y en cuanto a VOX, hizo lo que debía hacer. Estamos hablando de unos fondos, que son más necesarios que nunca.
Todos hablan de la "diversificación económica", pero ninguno ha mostrado cómo se hace y menos ponerle el cascabel al gato.

Valoració:-6menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Tenim un estat proxeneta que no vol que mos diversifiquem. I Eivissa està igual o pitjor que Mallorca

Valoració:9menosmas
Per És igual, fa mes de 3 anys

El PSOE sempre troba els suports necessaris, i llests. Avui a Madrid gràcies a suport indirecte de VOX ha tornat a guanyar la votació al Congreso de diputados. És allò que diuen de la geometria variable.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente